Jeg er i den grad et havemenneske, og jeg tør næsten sige, at det har jeg været hele mit liv. Faktisk er det første, jeg overhovedet kan huske, at jeg løber gennem græsset som helt lille og stopper op og kigger på min mors store, farvestrålende staudebed.

Og en af mine yndlingsbeskæftigelser var at sidde i trillebøren, mens min far kørte rundt mellem havens mange projekter. Min nuværende have er ikke særlig stor, men jeg er virkelig glad for den. Jeg følger den nøje hele året rundt, og glæden er særlig stor, når lyset og solen vender tilbage i årets første måneder, når haven spirer, og arbejdet i drivhuset kan starte op.

I efteråret havde min mand og jeg helt andre og nye boligplaner. Vi var rundt og se en hel del lejligheder, og da de nye boligplaner faktisk var ret langt, havde jeg mentalt pakket alle mine haveplaner langt, langt væk. Familie og venner fulgte med på sidelinjen, og jeg blev mødt med meget undren og skepsis over, om jeg dog kunne nøjes med en terrasse eller et par altaner, når jeg nu er så meget et havemenneske. Sjovt nok var jeg faktisk ikke selv i tvivl. Jeg var helt overbevist om, at det var jeg absolut klar til, og at en nærliggende skov eller strand helt fint kan være have nok for mig.

Planer kan hurtigt tage en ny drejning her hos os, og de nye boligplaner blev udskudt et par år endnu. Det, jeg jo så har fået lov til at opleve i dette forår, er, at mine ellers helt nedlukkede haveplaner har åbnet sig med dobbelt styrke og glæde, og jeg ser min have og foråret og sommerens projekter med helt ny interesse. De allerførste lune forårsdage har i skrivende stund været over os, og jeg er allerede i gang med de første sysler og projekter.

Det er tid til havens mange glæder, og derfor er dette nummer af magasinet Bolius fyldt med vores årlige havetema – dette år har vi valgt et tema om højbede og krukker. Vi guider dig grundigt igennem de mange valg og overvejelser, ligesom vi giver gode råd om krukker og højbede, og på bolius.dk kan du finde konkret inspiration til at plante afgrøder og prydplanter i dine højbede og krukker.

Selv med jord under neglene og hovedet begravet i havebøger er jeg stadig sikker på, at jeg er ret omstillingsparat til, hvad mit fremtidige haveliv skal være, men for nu vil jeg nyde den kommende havesæson i fulde drag.

På Instagram kan du følge med i min have, og dine haveglæder er du som altid også velkommen til at dele med os.

God læselyst!

Kristine Virén, formidlingschef