Spørg Bolius

Huset har gasfyr og gulvvarme, er det en god ide at skifte til varmepumpe?

Til Bolius

Vi har et hus på 155 kvardratmeter. Det er varmet op med gasfyr. Huset er fra 2006 og godt isoleret. Vi har gulvvarme i hele huset.
Kan en varme pumpe luft til vand, varme huset op, så vi har 20 grader og varmt vand nok?
Hvad koster det om året i KWH timer?
Hvad koster sådan en varmepumpe med installation?

MVH Ebbe A

Hej Ebbe A

Umiddelbart lyder din bolig som en perfekt udgave til en varmepumpe. Med den rette størrelse varmepumpe, så kan I sagtens varme 155 m2 godt isoleret hus op.
Når I henvender jer til en forhandler (eller gerne flere), så vil de ud fra jeres tidligere energiforbrug, husets stand og selvfølgelig størrelsen, komme med et bud på den rette størrelse varmepumpe.
Hvad det koster i opvarmning er igen ret afhængig af hvad I bruger. Men vi har et skema, hor du kan se hvordan det i gennemsnit forholder sig med priser på forskellige opvarmningsformer.
Du kan prøve at tage udgangspunkt i forskellen mellem gasfyr og luft-vand varmepumpen. Det koster de forskellige opvarmningsformer - se priserne for opvarmning af din bolig 
Som du vil kunne se, er det umiddelbare besparelse i øjeblikket over halvdelen. Så tilbagebetalingstiden vil være ret god. Prisen for varmepumpen kan variere meget alt efter størrelse og kvalitet. Men du skal nok forvente udgifter omkring de 100.000 kr. Det kan både ende på omkring 80.000, men  det kan også være op til 125.000 kr.
Energistyrelsen har en varmepumpeliste, med gode og testede varmepumper. Se endvidere deres liste og VE-godkendte installatører. Så er du bedst sikret en god oplevelse og god kvalitet.
Varmepumpelisten | Energistyrelsen 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden