Bolde, rulleskøjter, stylter eller stangtennis. Der er nok af ting, du kan falde over, når du går rundt i en typisk familiehave. Den er en skøn tumleplads for børnene året rundt, og du kan godt få den til at se en smule dresseret ud med ganske få midler.

Hvordan kan du opbevare legetøj i haven?

I en samlet haveplan udgør opbevaringen ofte en meget lille procentdel. Men er du i en familie, der har to børn eller mere, kan opbevaringsproblemet være temmelig stort, og derfor bliver udfordringen også relevant, når haven skal disponeres.

  • Legehuset er et fortrinligt sted at samle børnenes legetøj.
  • I en rigtig tjekket, minimalistisk have ville du nok anvende nogle flotte funktionelle kasser, der kunne have en sekundær funktion ved, at du også kunne bruge dem som siddepladser. Her kunne de traditionelle hyndekasser være et godt bud. De kan både skabe orden og gøre legetøjet hurtigt tilgængeligt i haven.
  • Familier med mindre børn har mange gange investeret i en stor rund, flad sansegynge. Det er et fantastisk udendørs stykke legetøj, som børnene elsker, og det er et ideelt sted at samle alt legetøjet om aftenen. Du kan endda få et telt at dække gyngen af med, og har du det, behøver du ikke bekymre dig om vind og vejr.
  • Kurve af pileflet, gamle dæk eller gamle æblekasser kan også være meget dekorative til opbevaring af legetøjet, der kan stå i haven. Vil du have legetøjet helt væk, kan du investere i nogle klodskasser og anbringe dem i skuret. Men det kræver, du får ryddet op i skuret, så de kan være der.

Podcast: Mig og min have

Episode 6: Leg i haven

En have skal rumme hele familien - og indbyde til hygge og samvær. Vi sætter i dette afsnit fokus på, hvordan du med simple metoder kan få mere leg og samvær i haven til gavn for hele familien.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit