Spørg Bolius

Hvordan får man bedst læ

Vi er flyttet i et aldeles dejligt hus, med en dejlig stor have, men vi har et problem: Der er stort set aldrig læ. Hvordan skaber vi bedst læ, de steder vi gerne vil opholde os ?

Peer N.

Hej Peer N.

Du skal have lavet jer en lækrog med afskærmning enten som beplantning, eller en form for hegn i materialer og udførelse så det passer til huset og haven.

Find det sted i haven hvor du gerne vil kunne sidde i læ - enten et sted op ad huset eller et andet sted i haven - find ud af hvor vinden oftest kommer fra og der kan du så lave en terrasse med afskærmning.

Det kan være tætte buske, hæk, forskellige former for hegn, espalier med bevoksning - eller et espalier hvor du kan spænde segl ud når det blæser - der er mange muligheder - du kan nok finde inspiration her: <link alt-om terrasser alt om terrasser.>Alt om terrasser.

Det er vigtigt også at tænke på at det hele skal være pænt at se på fra huset hele året - også om vinteren.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden