Spørg Bolius

Hvordan måles afstanden mellem skel og naboens eget hegn/hæk?

Hej Bolius

Hvordan måles afstanden mellem hæk i skel og parallel hæk?

Naboen og jeg er enige om hækhøjden mellem vores grunde på 1,8m. I en længde på 7-9 m har plantet en tujahæk, der er ca. 0,7 m fra skel i roden, men hækken har en bredde på ca. 0,3m ind mod den fælles hæk, hvordan måles afstanden mellem hækkene, er det ved roden, eller er det fra grenene på tujaen til grenene på den fælles mirabellehæk.

Tujahækken tager meget af lysindfaldet til vores værelsesvindue, og gør dermed værelset mørkere end det behøver. Jeg har talt med naboen om problemet, men han fastholder at hækken godt må være mellem 2,5m og 3,0m.

Med venlig hilsen

Ole  M

Hej Ole M

En hæk på egen grund "egne hegn" må som udgangspunkt have en højde på 1,80 + afstand til skel - så det er egentlig en skrå linje fra skel - på 1,80 + den afstand til skel der er - så hvis den skal følges helt præcist vil det være en skrå afskæring af toppen af naboens tuja hæk - eller vandret så hele hækkens bredde er under den højde fra skel.

håber forklaringen giver mening - for jeg har desværre ikke mulighed for at vedlægge en tegning.

Se mere her: Hæk og hegn i skel - her er de vigtigste regler

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden