Spørg Bolius

Kældergulv - epoxy, polyurethan eller skal det kunne ånde?

Til rette,

Vi overvejer at få nyt gulv i vores kælder (huset er en murermester villa fra 20’erne). Vil et Polyurethan gulv være en god løsning, kan det “ånde”? Jeg kan forstå at et epoxygulv kan - men er det det samme med polyurethan?

På forhånd tak for hjælpen.

Dbh

Peter J

Hej Peter

Mig bekendt kan hverken et epoxygulv eller polyurethangulv ”ånde”. Nærmest tværtimod.

Der er så forskel på 1- eller 2-komponent typerne, og jeg skal da derfor ikke kunne afvise, at der findes produkter som er mere åndbar, eller diffusionsåbne som man mere korrekt kalder det.

Men når det så er sagt, så kan man godt med fordel bruge disse produkter på netop et kældergulv. MEN, det stiller selvsagt nogle krav til kældergulvet, om at det eksempelvis ikke må være for vådt eller fugtigt.

Nogle vælger at ligge et vandstandsende pudslag først, og så udlægge disse belægninger. Men du skriver sikkert fordi du allerede andre steder har læst, at det med ikke-diffusionsåbne materialer i en gammel fugtig kælder ikke er optimalt. Og det er det heller ikke. Fugten fra jorden under og omkring kælderen, skulle gerne standses meget længere ude, end ved det inderste lag puds/maling.

Så… hvilken løsning der passer til netop dit hus og kælder, kræver en nærmere vurdering, sammen med diverse fugtmålinger.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden