Spørg Bolius

Kan brændeovn registreres som hovedvarmekilde?

Hej Bolius

Jeg vil gerne vide om en hybrid brændeovn kan registreres som primær varmekilde eller at der er krav til feks varmefordeling.
Det er af hensyn til energirapporten udførsel ved salg af hus.

Mvh Peter D

Hej Peter D

Hvis der er en brændeovn, vil denne kun blive registreret som supplerende varmekilde i det rum, den er placeret. Derudover vil boligen blive registreret som opvarmet med elvarme, hvilket giver et dårligt resultat, da energiforbruget vil være højt. Desuden vil det blive foreslået, at der etableres et vandbåren fordelingsanlæg og sandsynligvis en varmepumpe, hvis ikke fjernvarme er en mulighed.

Som du er inde på, er der krav om opvarmning i alle rum. Og selvom brændeovnen i virkeligheden måske godt kan opvarme mere end det rum den er placeret i, vil det ikke have indflydelse på den teoretiske vurdering og måden energimærket udarbejdes.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden