Du kan godt dyrke teplanter i din have.

Hestemynte er en af de bedste teplanter, du kan plante i haven. Det er en smuk plante, og smagen minder om Earl Grey te. Både blomster og blade er gode til at sætte smag på teblandinger med andre urter eller blomster.

Almindelig mynte er en anden god teplante. Myntete lindrer hoste og ondt i halsen. Mynte er nem plante at få til at vokse, og samtidig er den hårdfør. Den breder sig hurtigt, så det er en god idé at plante den i krukker, så du kan styre væksten. Andre gode teplanter er kamille, solbær og purpursolhat.

Du kan også godt dyrke almindelig sort og grøn te i danske haver, men mest som prydplante. Teens kvalitet bliver bedst, når den dyrkes højt oppe i bjergene i de subtropiske egne, fx i Kina og Indien.

Sådan brygger du te af de planter, du har dyrket i haven

Overhæld de friske blade og blomster med kogende vand og lad blandingen trække i nogle minutter. Du kan også tørre blade og blomster og gemme dem til senere brug.

Advarsel! Bryg kun te af blomster og blade fra planter, som du med sikkerhed ved er uskadelige. En del haveplanter er giftige. Er du det mindste i tvivl, skal du undersøge, om en plante er giftig, før du bruger den til te eller indtager den på anden vis.