Kan jeg flytte mit tulipantræ?

Kære Bolius

Kan man flytte et tulipan træ der er ca.3m højt det er kommet for tæt på højtbedets kant.  Det drejer om ca.½ meter og hvis det kan hvordan går rødderne lige ned eller ud til side.

Med venlig hilsen Kurt N

Kære Kurt N

Man kan sagtens flytte et tulipantræ på ca. 3 ms højde.

Jeg ville gøre det når alle bladene er faldet af.

Resultatet forbedre meget hvis du allerede nu foretager en såkaldt rodstikning et år før flytningen.

Ved en rodstikning stikkes alle rødderne over med en spade i ca. 40-50 cm's dybde i en radius på ca. 40-50 cm fra stammen

Det bedste resultat opnås hvis du rodstikker dette efterår og lader træet danne små sugerødder i efteråret og næste forår og sommer.

Selve flytningen foretages så i efteråret året efter (2019).

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vi gør dig klogere på at eje eller leje

Tema om ejere og lejere

På nogle punkter minder boligejere og -lejere meget om hinanden, på andre punkter ikke. Med en ny, stor undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius, er vi dykket ned i emnet og ser på de mange forskellige og lighedstræk der er mellem de to mest almindelige boligformer.

Stort tema i magasinet Bolius

I magasinet Bolius kan du læse et stort tema om ejere, lejere og andelshavere. Læs om forskellene, udviklingen og om fire familier, der bor på hver deres måde. 

Læs magasinet gratis

Vis resten af forsiden