Spørg Bolius

Lugt i huset - kan det skyldes at ventilationsanlægget (Genvex) ikke er blevet renset?

Hej Bolius

Jeg har et hus hvor der blev installeret genvex system for ca. 40 år siden.
Har et par gange det sidste 1/2 år haft en meget dårlig lugt i mit ene badeværelse som a la dårligt udluftet - fugt sommerhus.
Måske har det sammenhæng med meget kraftig blæst. Er blevet foreslået at der foretages en støvsugning som skal foretages via loftventilations ristene .
Er det en “ and “ - eller kan det anbefales?

Med venlig hilsen og på forhånd tak. Bodil L

Hej Bodil L

Hvis det har kørt i 40 år, uden at få en rensning, så vil det vist ikke gøre noget af få givet det lidt kærlighed. Over tid vil der sætte sig skidt og snavs i kanalerne. Det er hverken godt for dit indeklima, energiforbrug eller effektivitet.
Producenterne anbefaler at man hvert 3-5 år får lavet en rensning af kanalerne. Genvex har en side hvor de beskriver hvorfor det skal gøres, og anbefaler at få professionelle til at udføre arbejdet. Det kræver lidt specieludstyr at komme rundt i kanalerne.
Bestil kanalrensning og indregulering - Genvex
Søger du efter "ventilationskanaler rensning" så vil du finde mange muligheder for at få det gjort.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden