Spørg Bolius

Mansard tag

Hej Bolius.

Har et gammelt hus fra 1930 med mansardtag, som er understrøget. Nu skal huset have nyt tag, og vi ønsker det skal se ud som det gamle, mest muligt. Men har svært ved at finde info på følgende.

Der hvor tag møder mansard, hvilke nuværende løsninger findes der i hvordan dette kan se ud ? Har set man klæber wagaflex på, men det er jo plastik agtigt, og ser lidt fremmed ud.

Alternativt kunne jeg finde et mansard bræt, der ligger oppe mod taget. Men det har vores tag ikke. Kan man idag ikke samle teglene i denne vinkel, uden nogen form for ekstra element, sådan man kun kan se tegl ? Eller skal man tage wagaflex ?

Håber det er nogenlunde til at forstå :-) 

Ser frem til at høre fra jer. På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Thomas

Hej Thomas.

Ja, det er nogenlunde til at forstå.

Jeg ved ikke hvordan den oprindelige samling er udført, så derved lidt svært at se for mig om der kan etableres en løsning med bræt, eller om der skal være en inddækning (ex af wakaflex).

Videnscenter for energibesparelser har et bud på en løsning ifm efterisolering - hvilket også er et parameter du skal have med når du lægger nyt tag. Der skal ex foretages en retabilitetsberegning/vurdering.

Mansardtag - efterisolering - www.byggeriogenergi.dk - Videncenter for Energibesparelser i Bygninger

Byggeskadefonden har også lavet en masse gode detaljetegninger - de kan findes her Tegninger - gode tage | Byggeskadefonden (bsf.dk) 

Vælg den mappe der omhandler "Tagovergange"

 

God fornøjelse med projektet

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden