Som det er med musik, kunst og film, kan det byggede miljø også skabe stemninger, vække følelser og give minder.

Arkitekturen, byrum og steder har med andre ord stor betydning for vores livskvalitet. Lige fra vores egen bolig til fascinerende bygninger i bybilledet til vores arbejdsplads. De fleste af os bruger store dele af vores liv i selskab med arkitekturen og alle dens afskygninger. 

Men hvad er det helt konkret, arkitekturen bidrager med? Hvordan skaber fx et gammelt badehotel, et bæredygtigt sommerhus eller en bro livskvalitet?

Det kan du finde ud af med podcasten 'Mit Sted', der netop er udkommet. Bag podcasten står vi i Videncentret Bolius og Realdania - og du kan lytte med her på bolius.dk eller i din podcast-app, fx Apple Podcast eller Spotify Podcast.

Boligens betydning for livskvaliteten

Den bolig vi bor i har stor betydning for vores ve og vel. Det er her vores hverdag forløber på godt og ondt.

Faktisk vurderer ca. 65 % af alle danskere, at deres bolig i høj eller meget høj grad har betydning for deres livskvalitet. Kun 2 % mener, at det slet ikke har betydning. 

Det viser undersøgelsen 'Danskerne i det byggede miljø'.

Lad arkitekturen bevæge dig

I podcasten 'Mit sted' lytter du til otte kendte danskere, der fortæller om ét sted, der har haft stor betydning for deres livskvalitet. 

Hør bl.a. Signe Wenneberg fortælle om sit bæredygtige sommerhus, Umut Sakarya om det første møde med Skovshoved Hotel, Flemming Møldrup om tiden i en nytænkende folkeskole og Line Kjeldsen Jensen om at flytte til Møn og ombygge en nedlagt garage til beboelse.

Ved at lytte til de kendte danskeres forhold til bygninger, byrum, landskaber og steder, kan du forhåbentligt også blive inspireret og bevæget til selv at finde glæden i arkitekturen og dens betydning for din livskvalitet.

Podcast: Mit Sted

Episode 8: Signe Wenneberg

Hvordan kan det være bæredygtigt at bygge en terrasse i Nordsjælland med træ fældet i de brasilianske skove og transporteret hele vejen til Danmark? Og hvordan kan et mere end 100 år gammelt vindue overhovedet passes ind i et energirigtigt hus? Det er blot nogle af de fortællinger du får i denne udgave af 'Mit Sted', hvor debattør og foredragsholder Signe Wenneberg, har peget på sit eget sommerhus som et sted og en arkitektur, der vækker helt særlige følelser i hende. Hun har brugt 6 år og ikke mindre end 14 træsorter og en masse gamle smukke vinduer på at bygge sit sommerhus 100 procent certificeret bæredygtigt.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit

Podcast: Mit Sted

Episode 3: Line Kjeldsen Jensen

At søge efter det perfekte uperfekte. Det lyder som en umulig mission. Men ikke desto mindre fylder det en hel del i tegner og forfatter Line Kjeldsen Jensen liv, både i arkitektur, indretning og privatliv. Det skal vi tale med hende om i denne udgave af 'Mit Sted'. Vi besøger hende i sommerhuset på Møn. Vi taler om en rejse fra forstads Århus over hippe Vesterbro og den splinternye kolonihave på Amager, som hun i øvrigt ikke er ret glad for. Huset på Møn er købt på tvang i et område, man vel stadig kan kalde udkanten af Danmark. Line og familiens drøm er, som så mange andre fra den kreative klasse i København, at flytte permanent til Møn, hvorfor de også er ved at ombygge/tilbygge en nedlagt garage til det oprindelige hus. Vi kredser om det perfekte uperfekte som rød tråd i stil, livsstil og indretning.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit