Spørg Bolius

Nyt udhus aftalt til 80.000 kr. men fået regning på 114.000 kr. - hvad gør vi?

Hej Bolius

Vi har fået opført et skur ved vores sommerhus. Et skur på 20 kvm. Det var projekteret til at koste 80.000. 40.000 til løn og 40.000 til materialer.

Vi har selv valgt at der skulle bruges lidt mere isolering end først projekteret, men er nu præsenteret for en regning på i alt 114.000 kr.

Der har kun været en mundtlig aftale.

Hvad gør vi?

vh  Annedorte

Hej Annedorte

Indledningsvis sagt, så kommer det meget an på aftalegrundlaget og hvad der reelt er blevet sagt, (og gjort).

Det er lidt tosset, ikke at have en nærmere og mere veldefineret aftale på arbejder omkring 80.000 kr! En ”skideballe” herfra til begge parter.

Man taler typisk om en aftale på fastpris, eller om overslagspriser. Normalt må man kunne tåle en prisstigning/-ændring på omkring 15 % af overslaget – altså op til ca. 92.000 kr.

Men hvis planerne har ændret sig, og/eller I har bedt om noget mere, noget andet osv. så kan entreprenøren stå lidt stærkt i hans krav. Har man eksempelvis bedt ham gøre skuret større, eller skifte den udvendige beklædning til noget andet, (læs dyrere) uden at spørge om det kostede ekstra, så kan man hænge lidt på den.

Men er det omvendte tilfældet, at der ikke er ændret på det aftalte omfang eller materiale, så har entreprenøren et forklaringsproblem, hvorfor skuret er blevet næsten 50 % dyrere, (42,5 % procent).

Det handler også om aftalegrundlaget. Har I lavet aftale på en AB Forbruger aftale og tilhørende betingelser, så kan I henvise til §24 stk. 2.

Hvis der ikke findes sådanne indgået aftaler, så bliver det hurtigt til en gang mundhuggeri.

Altså kort fortalt. Jo, jo det er for dårligt, og det kan han ikke tillade sig. Men det kommer an på en række forhold…

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden