Spørg Bolius

Nyt undertag, skal jeg så også have nyt tag?

Hej

Jeg har et spørgsmål til et hus fra 1977, som skal have et nyt underlag. Det er nemlig kommet frem, at man bliver nødt til at lægge et helt nyt tag for lige under 500.000 kr.. Taget fejler ikke noget, det er underlaget som er slidt, men håndværkeren siger, at det skal laves nyt pga de nye regler. Kan dette være rigtigt?

Med venlig hilsen

Erik Dam Hansen

Nyt undertag, skal jeg så også have nyt tag?

Hej Erik,

Ja det er desværre korrekt. Eller det vil sige, man kan godt lave et undertag nede fra, men der er ingen garanti for at det er tæt. Skal undertaget laves korrekt skal det ske oppe fra, hvilket betyder, at taget skal af.

De gamle taglægter overholder ikke dimensionerne for de nye lovpligtige lægter som skal være T1 mærkede.

Hvis dine tegl er i god stand, kan du overveje om du vil genbruge dem, men du skal være opmærksom på, at selve nedtagningen kommer til at tage mere end dobbelt så lang tid, da man skal tage dem ned forsigtigt for at undgå skader på tagstenene. Desværre er det også sådan, at får du nyt tag er du også underlagt bygningsreglementets krav til efterisolering.

Her kan du få lavet en rentabilitetsberegning hvis du vil have dispensation til efterisolering, men her på du rådfører dig med en uvildig byggesagkyndig.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jeanette Standly Mikkelsen, bygningskonstruktør

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden