Spørg Bolius

Pæretræet blomstrede så fint - men pludselig fik det pletter på bladene

Kære Bolius.

Vi købte vores første hus med have for knap 1 1/2 år siden. I haven står et pæretræ som blomstrede så flot, men pludselig blev træet “angrebet” af sygdom. Vi håber selvfølgelig vi kan redde det i år.

Bladene fik mørkebrune-grønne pletter og pærerne fik brune pletter og slog revner/huller. Jeg har læst mig frem til at det måske kan være pæregalmide eller pæreskurv. Hvad tænker I? Og hvordan kommer jeg problematikken til livs.

På forhånd tak.

Vh. Sia.

Kære Sia

På bladene ses meget tydelige angreb af pære gitterrust. Gitterrust er en svampesygdom som i princippet ikke kan bekæmpes.

Der findes nye svampemidler som siges at kunne bekæmpe sygdommen, men jeg har kun haft dårlige eftaringer med disse midler. Yder-
ligere er de temmelige kostbare.

Det kan have stor betydning hvilken pære sort bladene stammer fra. Nogle sorter angribes næsten altid af svampesygdomme.

Hvis jeres pøretræ er en af de sarte sorter vil jeg anbefale at du planter en af de sorter som er mere resistente.

Spørg evt i planteskolen om hvilke sorter der findes på markedet , idet det kan godt variere hvilke sorter du kan få.
Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden