Pletter og belægninger på æbletræ, hvad kan jeg gøre ved det?

Hej panel. Jeg søger hjælp ang. pletter på mit æbletræ, se vedhæftede foto. Hvad gør en klog?

Hej Vagn

Billedet viser nogle belægninger på stammerne. Disse skyldes en blanding af alger og svampe. I nogle tilfælde kan der også ses forskellige lav arter.

Fælles for alle belægningerne er at de ikke skader træerne. De skader ikke blade eller æblerne. De findes kun på stammerne.

Årsagen skyldes normalt at de pågældende træer mistrives. Prøv at give lidt NPK. gødning eller noget kompost. Det kan i mange tilfælde hjælpe meget.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på klimasikring

Undgå skader fra skybrud og stormflod

Vi sætter fokus på klimasikring af boligen, fordi en række analyser har slået fast, at danskerne i fremtiden kan få større problemer med oversvømmelser efter fx skybrud eller stormflod.

Se aktuelle varsler om skybrud eller stormflod.

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vis resten af forsiden