Hen over sommeren går væksten på rabarber lidt i stå. De sætter ikke mange nye skud, og de, der står tilbage, bliver tykkere og mere træede og er ikke så spændende at spise.  

Men i slutningen af juli til begyndelsen af august, er der chancer for, at der på ny kommer gang i dine rabarber, og planten sætter nye, fine skud. Dem kan du høste og bruge på samme måde som i foråret.  

De gamle skud fra foråret, der er blevet tykke og lidt seje, bør du derimod lade være, så de kan trække ny energi til rødderne så længe som muligt. De skal bare have lov til at visne ned i løbet af efteråret.

Høst/træk dine rabarber

Når du høster rabarber, kalder man det at trække rabarber. Det hedder det, fordi du skal trække stilkene op og ikke klippe eller brække.  

Er dine rabarber nyplantede, må du desværre vente et år, før du kan begynde at trække de lækre stilke. Nye planter skal nemlig have ro og bruge deres energi på at skabe et sundt og solidt rodnet. Når planterne er et år eller mere, kan høsten begynde her i løbet af foråret.

Sådan trækker du rabarber

Træk dine rabarber sådan:  

  1. Tag godt fat længst nede på stænglen og træk forsigtigt lige op.
  2. Pas på ikke at trække selve hjerteskuddet med op. Det undgår du bedst ved at trække en stilk op ad gangen stille og roligt. Hjerteskuddet er den kraftige knold, som typisk sidder i midten af planten helt nede ved jorden.
  3. Træk kun en fjerdedel af stilkene ad gangen, da rabarberen ellers bliver for afkræftet.

Gødning

Giv dine rabarber lidt gødning omkring den sidste høst. Læg 2-3 cm kompost ud omkring planterne eller gød med kunst- eller naturgødning. Følg doseringsvejledningen på produktet.