Mikrobølgeovnen rengøres nemt uden andre rengøringsmidler end vand og sæbe. Det er en effektiv og gratis måde at få en ren mikrobølgeovn på.

I modsætning til den almindelige ovn, bliver bund, sider og loft indvendigt i mikroovnen sjældent varme. Derfor er der sjældent  fastbrændte madrester i mikroovnen. Er der genstridige stænk og pletter, løsnes de nemt med damp.

Sådan rengør du mikrobølgeovnen

I det daglige er det ofte nok at tørre mikrobølgeovnen af med en fugtig klud vredet op med lidt opvaskemiddel. Tør ovnen af umiddelbart efter brug, inden eventuelle stænk eller madrester tørrer ind.

Mange mikroovne er udstyret med et roterende fad i bunden, som oftest kan gå i opvaskemaskinen.

Brug damp mod stænk og snavs

Er ovnen særligt snavset, er der stadig ingen grund til at bruge ovnrens eller andre skrappe kemikalier.

Fyld i stedet en dyb tallerken eller en skål med en stor overflade op med vand. Skålen eller tallerkenen skal være godkendt til brug i mikrobølgeovn. Sæt den ind i mikroovnen og lad ovnen køre på højeste effekt til vandet har kogt et minuts tid. 

Den varme damp vil nu løsne fastgroet snavs i ovnen, så det kan fjernes med en skuresvamp eller en fugtig klud.

Se hvordan du nemt rengør mikroovnen

Brug tandbørsten omkring lågen

Vær omhyggelig med rengøring af lister omkring lågens lister og hulrum. Slutter lågen ikke helt tæt, sendes mikrobølgerne ud af ovnen.

En tandbørste dyppet i sæbevand er effektiv til at rengøre gummilister og hulrum rundt langs lågens kant. Tør efter med en klud.