Spørg Bolius

Revner mellem gasbetonelementer

Hvordan spartles revner i gasbeton bedst. Vi har gasbeton indervæg og muret ydervæg. Der er kommet revner enkelte steder hvor elementerne er samlet i soveværelset, hvor vi har almindeligt tapet. I stuen har vi glasvæv, der er der ikke noget i vejen. Skal vi have Glasvæv i soveværelset også for at undgå revner, eller kan man evt. lime en strimmel glasvæv over revnen, og tapetsere over? Huset er fra 1999

Der er enkelte vævtyper som er stærkere og mere modstandsdygtige overfor disse revner. Men det I skal, er at sikre revnedannelse bedre. Dette gør I, (eller en maler) ved at kradse revnerne op og dernæst fylde revnerne med stenlim, (gasbetonlim). Professionelt injicerer man limen ind med sprøjte, så revnen  bliver fyldt godt op med lim.

Herefter spartler man gasbetonen op igennem og behandler med væv/tapet/filt og maler.

Man kan også (forinden malerarbejdet) forsigtigt banke såkaldte bølgesøm i en gasbetonen på tværs over revnerne - gerne i kombination med limen. Vær dog opmærksom på at denne indbankning kan give nye revner, hvis væggene er lidt "løse i det" som man ofte ser med disse plader, (dog sjældent i huse fra 1999).

Alle materialerne kan købes i det lokale byggemarkede.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden