Spørg Bolius

Rose har fået både rust og meldug - kan den reddes?

Kære Bolius

Vi har en stor væg rose som har fået rust og meldug, vi har aldrig haft problemer med den før, vi kan læse os frem til, at vi skal beskære den, men hvornår og hvor meget vil i anbefalde at beskære den. Kan den reddes?

På forhånd tak for hjælpen.
Mvh Louise

Hej Louise

Klatreroser tåler en meget kraftig beskæring i foråret omkring midt april. Behold et par af hovedstammerne og klip alle sidegrene af efter 1-2 små ”øjer”. Øjer er de små sovende skud der ses som små ud udposninger på skuddene. Du kan læse mere om beskæring af roser i denne artikel, hvor der også er et afsnit om klatreroser. Beskæring af roser – sådan gør du 

For at begrænse angreb fremover, gælder det om at holde planten sund, ved at gøde og vande regelmæssigt. Særligt skal du sørge at for at vande i foråret, så snart de første skud begynder at skyde. Det gør de ofte tidligere end man forventer, og et godt stykke tid før det er tid til beskæring. Det tidlige løvspring kan skræmme mange for en kraftig beskæring, da man kan blive bange for at klippe alle de nye skud af, men bare rolig, der er masser af kraft i roserne, og ved kraftig beskæring i april, får du en tættere plante hen over sommeren.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden