Fjern klistermærker med vand eller madolie

Klistermærker kan indeholde forskellige bindemidler og være påsat diverse overflader og materialer. Derfor kræver det forskellige metoder til at fjerne klisteret. 

Nogle klistermærker er vandopløselige, og nogle er ikke, men start altid med at teste, om klistermærket kan opløses og fjernes med helt almindeligt lunkent vand på en klud eller svamp. Alternativt kan vise limtyper opløses af almindelig madolie. Så prøv dig frem med almindelige husholdningsprodukter, før du bruger sprit og benzin. 

Hvis det ikke virker, kan du prøve følgende, alt efter hvilken overflade klistermærket sidder på.

Fjern klistermærker på plastlaminat, glas og malede overflader

Vil du gerne fjerne et klistermærke fra en hård overflade, kan du bruge følgende guide.

  1. Fjern så meget af klistermærket du kan med neglen, en skarp køkkenkniv eller en glasskraber.
  2. Massér papirdelen af med en fugtig klud. 
  3. Limresten kan fjernes med lugtfri petroleum, lampeolie eller rensebenzin. Rensebenzin er hurtigst, men er mest miljøskadeligt og kræver god udluftning. Hæng efterfølgende kluden til tørre, så benzinen fordamper – den vil ikke selvantændende. Nogle olier kan være selvantændende, så tjek altid sikkerhedsanvisningerne.

Klistermærker på træ, tapet og pudsede vægge

Brug samme fremgangsmåde som ovenstående, men prøv forsigtigt om overfladen kan tåle midlet, fx på et område hvor en eventuel skade ikke kan ses.

De organiske opløsningsmidler kan nogle gange give andre pletter på overfladen.

Du kan også prøve at opløse klisteret, fx ved at gnubbe i længere tid med lunkent vand eller ved at blæse på det med en føntørrer eller hårtørrer.