Sælger vores hus til firma - hvad med ejerskifteforsikring?

Hej,

Er det muligt eller nødvendigt at lave ejerskifte forsikring når jeg sælger et privat hus til et firma?

Huset er udlejet, men ikke til køber, og køber ønsker at udlejer blive boende, og iøvrigt bruge huset til udlejning.

Jeg har fået udarbejdet tilstands report, el-report og energimærke, for 11 måneder siden.

Kære B H

For at kunne gøre brug af huseftersynsordningen, og du som sælger dermed kan frigøre dig for dit sælgeransvar, skal ejendommen være anvendt til privat beboelse af enten sælger eller køber.

Udlejningsejendomme er ikke omfattet af huseftersynsordningen (ordningen gælder dog for en privat sælger, som selv har beboet ejendommen, og som sælger den til en erhvervsdrivende).

Det vil være svært at få et tilbud på en ejerskifteforsikring for en erhvervsejendom, da forudsætningen typisk er, at sælger har beboet og kan stå inde for ejendommen. Skulle det alligevel lykkes, vil han efter vores opfattelse ikke være ansvarsfri for senere konstaterede fejl og mangler.

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab