Spørg Bolius

Samejeroverenskomst ved ideel anpart

Hej

Følger en tinglyst samejeroverenskomst automatisk ejendommen, således at den gælder for nye ejere, eller skal der tinglyses en ny ved ejerskifte? 

Hvordan foregår det i praksis, når der er tinglyst et pant til gensidig sikkerhed, såfremt den ene part ikke betaler sin andel af fællesudgifter. Og i disse tider, hvad sker der, hvis en andel går på tvang?

På forhånd tak.

Sannie O.

Kære Sannie O.

En samejeoverenskomst er kun gældende imellem de parter, som har aftalt den. Hvis en samejeoverenskomst tinglyses på en ejendom, er det typisk for at gøre 3. mand opmærksom på denne aftale - fx en långiver eller køber.

Når ejendommen sælges, vil noteringen i tingbogen typisk blive slettet, med mindre den nye ejer indtræder i overenskomsten. Dette vil typisk være tilfældet, hvis der overdrages en ideel andel af en ejendom i fx et kollektiv eller en storvilla, som bebos af flere husstande, uden at ejendommen er matrikulært opdelt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Dennis Feyling Serup, skribent

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden