Spørg Bolius

Skal jeg have ejerskifteforsikring når der er en byggeskadeforsikring?

Hej

Jeg står foran at overtage et hus, som jeg har købt pr. 15/11-14.

Huset er blot 1,5 år gammelt og opført af Huscompaniet.

Der har lige været 1. års eftersyn, og huset er naturligvis dækket af en byggeskadeforsikring tegnet af Huscompaniet ifb. opførslen (8,5 år tilbage).

Mit spørgsmål omhandler, hvorvidt jeg skal tegne en 5 eller 10 års ejerskifteforsikring?

Jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvad ejerskifteforsikringen kan dække, som ikke allerede er dækket af byggeskadeforsikringen.

Jeg vil naturligvis at være på den sikre side, men ønsker samtidig heller ikke at betale penge til en forsikring, hvor jeg i forvejen er dækket ind.

Ser frem til at høre fra Jer.

Kære Mads K

En byggeskadeforsikring dækker stort set de skader, som en ejerskifteforsikring også dækker. Det skal kunne dokumenteres at skaden er opstået, som følge af et forhold, der var tilstede ved opførelsen, så bør byggeskadeforsikringen dække.

Men det gør ejerskifteforsikringen også.

Forskellen er at byggeskadeforsikringen er en tingforsikring og ejerskifteforsikringen er en ansvarsforsikring, som fjerner det ansvar som sælger tidligere havde i 20 år efter fraflytning.

Ved skade vil tingforsikringen altså byggeskadeforsikringen først træde i kraft, og hvis den ikke dækker vil man kigge på ejerskifteforsikringen.

Men der er helt sikkert et ”overlap” af dækning her, så jeg kan ikke komme på eksempler på noget der ikke er dækket på byggeskadeforsikringen men er på ejerskifte.

Prøv at spørge i dit forsikringsselskab hvilke argumenter de har for at tegne en udvidet 10 årig ejerskifte, på et nyt hus med Byggeskadeforsikring.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Marianne Zabell, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden