Spørg Bolius

Sløjfe/Opfyldning af kælder

Hej

Jeg har en lille kælder på 5,5m2 i mit hus fra 1907 som jeg gerne vil have sløjfet.

Der er beton gulv og vægge.

Vil gerne høre om følgende fremgangsmåde kan bruges.

Havde tænkt mig at lave nogle huller i gulvet så at eventuelt vand kunne komme ud den vej.

Og så fylde op med sten (singels 32-64mm)i et lag på 72cm så 300mm styrolit dampspærre og armeret beton 120mm med gulvvarme og til slut gulvfliser.

Lyder det godt nok eller skal gulvet helt væk, og skal der måske også laves et dræn?

Det er en ganske god fremgangsmåde. Alle de gange jeg har projekteret et lignende projekt, har vi gjort dette med at bore/hakker huller i det gamle gulv. Enkelte har nævnt for mig, at så kan vandet jo også komme ind, hvilket er rigtigt nok. Men med det øvrige lag af sten og 300 mm polystyren er betonen sikret imod opstigende grundfugt.
Husk at ALT organisk materiale skal fjernes først!
I teorien behøver du ikke en fugtspærre, (ikke dampspærre). Typisk vil det indvendige damptryk være højere inde i boligen end i jorden, og dermed vil det drive fugten ned i undergrunden, frem for op - herunder udtørringen af betonen. Men med tanken på radon er det en god idé at udlægge en helt tæt membran fra væg til væg, under isoleringen.
Læs nærmere her på Ingeniøren.dk - tryk på næste, side 2 i billedet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden