Spørg Bolius

Tidligere ejer har selv skiftet kloakrør, er det lovligt? - og hvad med forsikringen?

Hej Bolius

Jeg stod for en måneds tid siden og snakkede med min nabo om lidt af hvert. Han fortæller at sommeren inden vi flyttede ind måtte de få lavet deres badeværelse om på grund af kloakken var fladt sammen (forsikringen dækkede det). Det skal siges at det er et 70'er hus og det samme er sket i flere/mange huse på vejen. Jeg spurgte ham om han vidste om det var sket i vores hus (vi flyttede ind i december for knap 2 år siden). Han fortalte at det samme var sket i vores hus cirka på samme tid som ved dem. Han fortæller derefter at den tidlige ejer havde fremhævet/pralet om hvor billigt de havde fået lavet deres badeværelse. Han blev selvfølgelig nysgerrig og spurgte hvor et kunne blive lavet så billigt (vi snakker om 10.000 af kroners forskel, jeg har desværre ikke det præcise tal). Den tidligere ejer fortæller at de bare selv havde skiftet de kloakrør der var i stykker.

Nu har jeg selv skulle rettet op på nogle af de løsninger han har lavet i huset og jeg har ikke været imponeret. Jeg vil sige at det har været lidt sjusket. Jeg bliver derfor lidt bekymret om det er lavet ordentligt.

Ud fra hvad jeg kan læse må man ikke selv lave kloak. Hvis nu det ikke er lavet ordentligt og det giver nogle skader på huset, vil min forsikring så dække det?

Kan man stille den tidligere ejer til ansvar for ikke at have lavet kloakken ordentligt?

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh Casper J

Hej Jasper J

Du har helt ret, man skal være autoriseret kloakmester, hvis man roder med kloakken. I kunne måske få den tidligere ejer til at sige om der rent faktisk er udskiftet kloakrør og i så fald om det er ham selv eller om det er en autoriseret kloakmester der har udført arbejdet.

Får du en skade og finder man ud af skaden er opstået fordi arbejdet ikke er udført korrekt kan forsikringen nægte at dække.

Men for at forsikringen overhovedet skal kunne gå ind i det kræver det at i har en skade, og det har i vel ikke endnu?

Hvis du er urolig for om arbejdet er lavet korrekt kan du få lavet en tv inspektion af din kloak. Det er altid en god ide at få undersøgt sine kloaker. Måske vil du kunne se om der er skader på vej i kloakken på tv inspektionen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden