Hvis du har en træterrasse, kender du sikkert problemet: Når terrassen bliver våd, kan den blive forvandlet til en skøjtebane.

Men du kan faktisk gøre noget for at forhindre, at du bliver til Bambi på din terrasse. Det vigtigste er at holde den ren. Hvis du fejer terrassen grundigt, fjerner du det snavs og skidt, som ender med at blive glat, når det bliver vådt.

Har skidtet først sat sig, kan du gøre to ting:

  1. Vask
  2. Højtryksspuling, men pas på!

Brug brun sæbe og højtryksspuler

Er det et lille område af træterrassen, der er glat, kan du vaske/skrubbe det i krystalsæbe (brun sæbe) med en stiv børste eller kost. Du kan eventuelt anvende et middel mod alger. Brug kun de midler, der er godkendt til det. Husk at skylle godt efter.

Brug du bruger en højtryksrenser, skal du benytte den med en terrasserenser/patio cleaner. Hvis du bruger højtryksrenseren uden patio cleaneren, vil træværket tage skade, da strålen er for kraftfuld.  

Grus og rillede terrassebrædder

Du kan også bruge grus på terrassen for at få en lidt mere ru overflade. Men med tiden vil mængden af grus under terrassen bliver for stor. 

Rrillede terrassebrædder er også en mulighed og kan modvirke faldulykke men det afhjælper kun problemet delvist. For der er den bagdel ved rillebrædder, at de er glatte, når man går på langs af rillerne. Og er rillerne helt eller delvist fyldt op af snavs, er det lige så glat som et fladt terrassebræt.