Spørg Bolius

Varmepumpe - placering af udedel og længde på køleslanger?

Hej Bolius

Jeg har bestilt et tre split luft til luft varmepumpe fra min el leverendør, i den forbindelse havde jeg besøg af firmaets energi rådgiver . Han mente ikke at løsingen hvar mulig pga. køleslangernes længde (max længde jeg har kunne måle er 10 meter )
Han mente der skulle opsættes 3 pumper istedet .
Det mener jeg ikke kan være rigtig og jeg er slet ikke interreseret i at have 4 udedele til at stå omkring huset (jeg har en i forvejen ) .
Kan det virkelig være rigtig at køleslanger ikke kan klare den længde .

Mvh. Ivan  H

Jeg kan godt forstå at du ikke har lyst til 4 udedele. Så kønne er de jo heller ikke. Men jeg kan godt forestille mig, at der er en udfordring med længder på 10 m. Jeg har snakket med flere producenter, som helst ikke vil komme med et præcist længdemål, men 7-8 meter nævnes ofte ved en alm luft-luft varmepumpe. Når du så skal have den til en split med 3 indedele, så kunne det være en udfordring. Du kan evt. prøve at tage direkte kontakt til en producent. De burde jo kunne forklare præcis hvilke muligheder og begrænsninger der er ved deres produkt.
 
Tue Patursson

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden