Hvis du er bekymret for at komme til at skvatte på din trappe, så findes der flere forskellige muligheder. Det handler helt overordnet om at få foden til at stå fast og ikke glide på trappen, og det kan du gøre på følgende måder.

1. Læg et stykke tæppe på trinene

Materialet er et ganske almindeligt gulvtæppe, der er lavet i en form som en halvcirkel. Det bliver lagt langs forkanten af trinnet der, hvor du går. Tæppestykkerne kan købes ved en tæppehandler, og de skal skiftes ud, efterhånden som de bliver slidt. Det er nemt at lægge på med dobbeltklæbende kraftigt tape og kan nemt fjernes igen uden spor.

2. Indlejr gummibånd i trinene

Skal du købe en ny trappe, kan du få indlejret et gummibånd ned i selve trinnet et par centimeter fra kanten. Det vil stoppe foden lidt, men du kan ikke fortryde. Er den først lavet, ser trappen sådan ud for altid.

Så mange falder på trappen

  • 15.000 danskere kommer hvert år til skade på trapper i boligen.
  • Flere end 6 ud af 10 tilskadekomne er kvinder.
  • Der er en lille overvægt af unge, der slår sig efter fald på trapperne.
  • Det kan både være motoriske svigt, for meget alkohol og trappens udformning, der er skyld i falduheldene.

Kilde: Institut for Folkesundhed

3. Overvej overfladebehandlingen

Der er ikke forskel på de forskellige træsorter, når det handler om trætrappers skridsikkerhed. Det er behandlingen af overfladen på træet, der gør, om trappen er mere eller mindre glat.

Lakerede trapper er glattere end olierede. Olierne trænger mere ind i træet, mens lakken ligger ovenpå og giver en hårdere og mere glat overflade. Så du kan med fordel vælge at oliere dine trapper.

Det er muligt at købe en særlig trappelak, der indeholder partikler, som efterlader en høj skridsikkerhed.

4. Bestil ståltrapper med nubret overflade

Skal du have en ny trappe, så overvej en ståltrappe, hvor overfladen er nubret, eller hvor der er nogle forhøjninger i stålet. Det får foden til at stå bedre fast på trappen.

5. Sæt skridsikker tape på trappen

Du kan også købe en særlig skridsikker tape, der bare skal sættes på trinene, så foden stopper. Den største udfordring ved denne løsning er at påsætte tapen symmetrisk og helt lige – så det ser flot ud.