Spørg Bolius

Sikring af trappe mod fald

Vi har netop lavet lege-/hyggerum til børnene i vores kælder, men er bekymrede for, at børnene og deres kammerater (børn på 7-9 år) falder på den glatte og lidt stejle kældertrappe. Trappen er af træ (med gammel lakering på trinene). Hvad kan I anbefale af fx. lakering, slibning, påklistring af "sandpapirstrimler" eller andet, der gør trappen mere skridsikker?
Maria S.

Kære Maria S.
Lakerede trappetrin er noget mere glatte olierede, man kan lægge et stykke tæppe eller et skridsikkert bånd ved trinforkant, men så er det meget vigtigt at holde øje med at hele fladen helt klæber, da man ellers risikere at snuble i en løs kant.
Det er også vigtigt ikke at give falsk tryghed, men at børnene er opmærksomme på at det er en ”farlig” trappe som man skal gå og ikke løbe på.
Jeg vil anbefale at I sliber lakken af og oliebehandler trinnene og at I derudover monterer en ekstra håndliste i børnehøjde.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden