1. Tjek gasgrillen i virkeligheden: Tag hen og se og rør ved den gasgrill, du overvejer at købe. Internettet er et godt sted at få overblik over, hvilke modeller der findes, og det er nemt at bestille og få grillen leveret lige til døren, hvis du kender modellen i forvejen. MEN det er altid en rigtig god idé at komme ud og se en gasgrill, du ikke kender, fordi du får en bedre fornemmelse af størrelsen - og ikke mindst af det materiale, den er lavet af.

LÆS OGSÅ: Gasgrill eller kulgrill - hvad er bedst?

2. Overvej dit behov i forhold til prisen: Der findes gasgrill i mange forskellige prisklasser, men kvaliteten stiger ikke nødvendigvis med prisen. Du kan få en rigtig god gasgrill til 3.000-5.000 kr. Når prisen er højere, er det enten fordi, der er rigtig meget ekstra udstyr til, eller fordi der er mange flere brændere og større grillareal. Overvej, om du har behov for det.
Tjek altid, hvilken service og hvilke garantier prisen indeholder, når du sammenligner priser.

3. Mærk på gasgrillen: Det bedste trick til at finde ud af, om den gasgrill, du har øje på, er solidt kram eller noget værre bras, er at mærke efter. Ser bundkassen og siderne solide ud? Ser risten finishmæssigt ordentlig ud? Kig ned i grillen og se, om den er dimensioneret sådan, som du ønsker det. Tag fat i låget - er det kraftigt eller ustabilt?

4. Vælg holdbare materialer til risten: Overvej at købe 2 forskellige riste i forskellige materialer. Rustfrit stål holder længere, og til fisk og kylling fungerer en forholdsvis tynd, rustfri grillrist fint. Til kød er en støbejernsrist bedst, fordi den leder varmen meget konstant og jævnt.

LÆS OGSÅ: Sådan renser du grillristen

5. Sikkerheden er i orden - uanset gasgrill: Alle gasgrill, der sælges i Danmark, er sikkerhedsmæssigt godkendte, så der er ikke forskel på sikkerheden i de forskellige modeller. Men se efter CE eller DG-mærket, for det skal altid stå på. Også på slange og regulator. Derudover er det et lovkrav, at der er en grundig installationsvejledning med gasgrillen.

LÆS OGSÅ: 7 gode råd til at opbevare flaskegas sikkert

6. Vælg størrelse på gasgrillen efter behov: Mange køber deres gasgrill for lille, fordi den ikke må fylde for meget på altanen eller på terrassen. Men hvis du griller meget og ofte har gæster til grillmad, hvor hele menuen er kokkereret på grillen, duer det ikke med en lille bærbar gasgrill. Omvendt har du ikke brug for en gigantisk gasgrill, hvis I kun er 2 og sjældent har gæster.

En tommelfingerregel er, at en gasgrill, der har et grillareal på 70-80 cm i længden og 40-50 cm i dybden er en god størrelse til en familie på 4, der en gang imellem har gæster til grillmad.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mest ud af grillen