1. Stil altid dine haveredskaber under overdækning - og allerhelst i et skur.
  2. Hæng så mange redskaber op på væggen som muligt. Haveredskaberne får mindre fugt, så de ikke ruster, og du får mere plads på gulvet til større ting som plæneklipper, trillebør etc.
  3. Hæng store haveredskaber på specialkroge. Du kan købe specialkroge i diverse havecentre til skovl, rive, lugejern etc. - så kan de også hænge på væggen. Du kan også sagtens hænge haveslangen og stigen op. Er der højt til loftet i skuret, kan du også hænge fx en stige op dér.
  4. Gem små haveredskaber i reoler, skuffer, hylder eller hæng dem op. Mange af de små redskaber som skovle, grensakse, planteskeer etc. har et hul eller en snor i skæftet, og det gør den nemme at hænge op på et søm. Sømmene kan også sidde direkte på skurets væg.
  5. Rens jævnligt el- og benzindrevne haveredskaber. Hækkeklipper, kantklipper, plæneklipper, kanttrimmer og motorsav bør jævnligt renses for jord og græs - også ledningen. Dele af stål smøres herefter med olie.
  6. Opbevar el- og benzindrevne redskaber over børnehøjde. Hæng altid redskaberne op på en krog. Alternativt kan der laves hylder i en fornuftig højde, så små fingre ikke kommer galt af sted - det gælder også andre haveredskaber med skarpe dele.
  7. Afmærk dine haveredskabers plads. Hvis du låner nogle haveredskaber ud, så gør dig selv den tjeneste at hænge en seddel eller et stykke træ på redskabets plads med navn og dato så du ikke lige pludselig undrer dig over, hvor det er henne.