Andrew Tøttrup Maddock tilbringer mange timer i sit cykelværksted, der ligger i kælderen under familiens hus.

Hvad: Cykelværkstedet

Hvem: Andrew Tøttrup Maddock, 42 år, projektleder i Dansk Cykelturisme

Hvor: Kælderen i hus i Birkerød 

– Jeg tror ikke, jeg ville kunne leve uden sådan et værksted. Et sted hvor jeg kan gå ned, få lidt olie på fingrene og dufte til metal, bearbejde og file på et eller andet.

Interessen for at skrue på ting har Andrew arvet fra sin far. Det begyndte med en lille gokart, og da han fik sin første cykel, skruede han på den og mange flere efterfølgende.

Cyklerne blev senere afløst af knallerter, og da han fik kørekort blev det motorcykler, som han har kørt stort set hele verden rundt på: Fra Danmark til Indien og videre til Australien, fra Argentina til Alaska og fra Cape Town til Tanzania.  

Da Andrew skulle i gang med en uddannelse, flyttede han til København, og der gav det mest mening at komme rundt på cykel.

Studiekammeraterne spurgte, om han ikke ville med i Hareskoven og køre på mountainbike, og så spirede interessen for cykler igen.

Andrew dyrker såkaldt single speed, hvor der ikke er gear på cyklen.

– Man har en tættere forbindelse til baghjulet på cyklen, fordi kæden bevæger sig i den samme bane hele tiden. Det er selvfølgelig hårdere at komme op ad bakkerne, men det er en befriende måde at køre cykel på. 

Han elsker både at bruge og at skabe cyklen:

 – Der er en stor tilfredsstillelse ved at skille en cykel ad, samle den, kigge på resultatet og køre en tur på den, og tænke, at den har jeg selv lavet. Det kan dog godt gribe om sig og blive lidt dyrt med de cykler. Der er altid et eller andet, jeg går og drømmer om. Nu, hvor vi har købt hus, prøver jeg at holde lidt hånd i hanke med det.