Spørg Bolius

BBR: Ændring med tilbagevirkende kraft?

Hej.

Vi vil overtage mine forældres landejendom (landzone); stuehus og diverse landbrugsbygninger. Den ene bygning (stald) er bygget sammen med stuehuset og er blevet benyttet til beboelse (bad/toilet og værelser) siden start 70'erne. Nu vil vi have dette korrigeret i BBR - ialt ca. 270 m2 bolig mod de nuv. 135 m2 . Hvilke konsekvenser kan dette evt. få for mine forældre mht. ejendomsskat mv. bagudrettet?
Mvh. Henning

Kære Henning
BBR-systemet er bygget op således, at det påhviler ejeren af en ejendom at sørge for, at oplysningerne i registreret er korrekte. Viser det sig, som I jeres tilfælde, at oplysningerne ikke er korrekte, har man som ejer pligt til at indberette dette til BBR. På denne baggrund beregner skat ejendomsskatten på grundlag af BBR-registret, idet oplysningerne formodes at være korrekte.
Viser det sig efterfølgende, at oplysningerne er forkerte, er Skat berettiget til at kræve en efterbetaling af den for lidt betalte ejendomsskat. Endvidere skal du være opmærksom på, at Kommunen har mulighed for at udstede en bøde, såfremt det vurderes, at du bevidst har indberettet urigtige oplysninger
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Dennis Feyling Serup, skribent

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden