Spørg Bolius

Bekæmpelse af skægkræ og sølvfisk - er de midler der anvendes sundhedsskadelige for mine børne

Hej Bolius

Jeg har fuldt lidt med både i jeres indlæg om skægkræ og i videnskab.dk's indlæg om skægkræ, men jeg efterlades uvidende om, hvorvidt det er sundhedsskadeligt eller ej at bekæmpe skægkræ med ædegift (professionelt). Jeg har to små drenge (2 og 3 år), og skadedyrsbekæmperne mener, at det ikke er sundhedsskadeligt, men jeg ved ikke hvor, jeg kan søge uvildig viden om dette? Og hvornår er problemet "stort" nok - eftersigende får man dem aldrig selv bekæmpet (med rengøring). Jeg savner med andre ord opdateret viden på, hvad man skal gøre, når man har skægkræ!

Laura T

Hej Laura T

Skægkræ, sølvfisk eller ovnfisk ligner alle hinanden. Fælles for dem er,  at de er harmløse. De kan være irriterende at have men de skader ikke boligen eller de mennesker der bor der. 

Hvis man vælger at få dem fjernet professionelt, kan man få et datablad på de stoffer der anvendes.

Men som der står på miljøstyrelsens hjemmeside skal man kun sprøjte steder, hvor børn ikke kan komme i kontakt med giften.

Du læse om det på miljøstyrelsens hjemmeside. Tips om insekter i hjemmet

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden