Spørg Bolius

Beskatning af fællesareal ved grundejerforeninger

Jeg bor i en ejerlejlighed i en grundejerforening. Jeg ejer noget grund privat, men kan hverken sælge eller indhegne det. Hvordan beskattes grunden/ fællesareal? Og hvad betyder det for beskatningen af de
private ejere af lejlighederne?

Mvh Iris

Kære Iris

Tak for dit spørgsmål.

Som noget nyt skal alle boligejere, som er medlem af en grundejerforening, fra 2025 til at betale grundskyld af værdien af foreningens fællesareal, der vil blive kategoriseret som ubebygget erhvervsgrund/rekreativt areal.

Fællesarealet vil dermed blive vurderet til 1/10 af grundværdien pr. m² grundareal for et "standardiseret enfamilieshus med samme beliggenhed som ejendommen og en grund af standardstørrelse". Det oplyste skatteminister Jeppe Bruus (S) i november 2023 i et svar til Folketingets Skatteudvalg.

Hvor meget I konkret skal betale i grundskyld for grundejerforeningens fællesareal, afhænger derfor dels af størrelsen, dels af grundpriserne i jeres område.

Du kan læse mere om beskatning af fællesarealer her:

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Louise Kastberg, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden