Spørg Bolius

Beskytter heldækkende maling facaden bedre end træbeskyttelse?

Hej Bolius

Vi har et sommerhus (Skovbo bjælkehus), som er behandlet med Gori22 samt Gori88, transparent, farve Pine. Det er blev malet første gang i 2005, da det var nyt, og er løbende blevet behandlet. Men nu er tiden kommet, hvor vi gerne vil give det en heldækkende behandling, da vi mener den er mere holdbar og har længere maling intervaller.

Derfor vil vi gerne bede om jeres råd og vejledning til en heldækkende behandling. På forhånd tak. Vedlagt et billede af sommerhuset fra 2020

Mvh Nina 

Hej Nina

Jeg er ikke sikker på at en heldækkende maling nødvendigvis er bedre end den træbeskyttelse i hidtil har anvendt.

En heldækkende overflade maling kan gøre overfladen meget tæt og derved kan der opstå problemer med råd og svamp.

I har hidtil anvendt Gori produkter. Jeg vil anbefale jer at tage kontakt til Gori, jeg mener det er muligt at stille spørgsmål hos dem. Alternativt kan i tage en snak med farvehandleren. I mange farvehandlere er det malere, der står i butikken og kan give rådgivning.

Desuden findes der bjælkehusfirmaer i Danmark som giver rådgivning, også på huse som ikke er deres egen fabrikat. Det sidste koster nok nogle penge. Men det kan være godt givet ud., hvis alternativet er et hus der bliver nedbrudt.

Leksikon/vejviser Typehuse af træ

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden