Spørg Bolius

Biobaserede materialer

Hej Bolius

I en artikel i Natur og Miljø "Fremtidens huse kan gro på marken" nævner de biobaserede materialer med jer som kilde: eks træ, hør, halm, hamp og ålegræs. Det undrer mig at tækkerør ikke er nævnt. Er det Natur og Miljø der har glemt at tage dem med i rækken, eller omtaler I heller ikke tækkerør som et biobaseret materiale?

Til forskel for de andre materialer (undtagen ålegræs) så gror tækkerør på arealer, der ikke kan udnyttes og kræver ingen form for vedligehold.

Med venlig hilsen Janne Juul, der er på kontoret hos en tækkemand og Rørhøster

Hej Janne,
 
Tækkerør indgår i høj grad i fremtidens hus i sammenhæng med biobaserede materialer. Og jeg er helt enig med dig i forhold til den kvalitet som tækkerør har, fx i forhold til hvor de gror. 
 
Hvilket fokus der lægges og hvilke materialer, der derfor vælges varierer meget. Om det er god nok begrundelse til hvorfor tækkerør ikke indgår i artiklen, ved jeg ikke, men jeg kan garantere dig for at det ikke er et materiale, der er glemt hos os.
 
Eksempelvis var der i sommers en udstilling i København om fremtidens byggematerialer, hvor tækkerør indgik i den ene flotte pavillon. 
Du kan læse mere om projektet her: 
https://realdania.dk/nyheder/2023/06/pavilloner-paa-soeren-kierkegaards-plads
og her:
https://www.4til1planet.dk/nyheder/soren-kierkegaards-plads-dk
Søger du på nettet om udstillingen vil du kunne finde en masse flotte billeder.
 
Jeg håber, mit svar giver dig tryghed i, at du nok skal se tækkerør sammen med de andre biobaserede byggematerialer.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden