Spørg Bolius

Blødgøringsanlæg fjerner også de gode mineraler - så er anlæg der renser vandet med magnet bedre?

Hej Bolius

Et BWT anlæg til at fjerne kalk fra min vand. Nogle venner siger, at det fjerner alle mineraler - også de gode! Og derfor skal man så spise en masse tabletter for at få mineralerne tilbage i kroppen.
En af vennerne sagde, at et LAGUR vandbehandlingsanlæg er meget bedre for sundheden. Det skulle virke ved, at vandet kommer forbi en kraftig magnet!
Er der mulighed for, at Bolius kan uddybe fordele og gener ved
de to anlæg?
Venlig hilsen E

Hej Erling T

Et blødgøringsanlæg til vandet gør, at der ikke er kalk og andre mineraler i vandet. Man skal kun installerer et sådan anlæg, hvis man mener at det er for besværligt med kalk fliserne og til kalkning af de elektriske apparater i huset, som vaskemaskine og kaffemaskine. Det gør ikke vandet renere, tvært imod. Vandet bliver tilsat kemikalier. Det var først i 2016 at det blev tilladt at anvende blødgøringsanlæg på det kolde vand i Danmark.

Der er ikke rigtig nogen videnskabelig begrundelse for at magnetisme har den store virkning på kalken i vandet.

Se mere her: Kalk i drikkevandet

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden