Spørg Bolius

Borebiller, efterisolering og dampspærre - hvordan vælger jeg den rigtige isolering og den bedste løsning?

Hej Bolius

Jeg har borebiller og vil have det behandlet. I samme ombæring vil jeg have alt gl. isolering ud - så der kan sprøjtes på ALT træværk. Der er ikke dampspær (huset er fra 1968) skal der dampspær på? Skal jeg vælge at sprøjte isolering ind eller ligge plader? Hvad er priserne for et hus på 115 m2?

Venlig hilsen Didde J

Hej Didde J

En dampspærres funktion er at stoppe dampen, nedefra, så den ikke kommer op i loftrummet/træværket og skaber fugt og dermed råd. Man begyndte først rigtig at anvende dampspærre i 80´erne. Årsagen var at man begyndte at have større isoleringstykkelser. Dette medførte at det var endnu mere vigtigt med dampspærre.

Nu har du angreb af borebiller. Dette kan i sig selv være et tegn på at der er lidt fugtigt.

Når du vælger at fjerne den eksisterende isolering og lægge et nyt lag vil jeg helt bestemt anbefale dig at få etableret en dampspærre samtidig. Og vælger du at isolerer med en større tykkelse en det der er nu,  at anvende et isoleringslag, der er tykkere end det du nu, har vil jeg især anbefale dig at få etableret en dampspærre.

Det er ikke et nemt stykke arbejde at få etableret en dampspærre ovenfra. Det kræver meget tilpasning/tape og fuge, for at sikre den er helt tæt.

Jeg kan  slet ikke sige hvad det koster, det afhænger af hvilken type spær du har, højden på taget om der er en vinkel på huset mv. jeg kan heller ikke sige hvad der vil være det bedste plader eller granulat.

Jeg kan anbefale dig at få indhentet tilbud på arbejdet. Men det er desværre ikke superbilligt. Husk at der kan være håndværkerafdrag på en del af håndværkerudgiften til selve isoleringserbejdet.

Læs mere her: Dampspærre

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden