Spørg Bolius

Borebiller - kan det passe at forsikring først dækker hvis jeg lader stå til så længe at træet svækkes?

Til Bolius

Jeg har borebiller og forsikring antyder at hvis jeg bare lod stå til SÅ dækker de, men da træet ikke er gennem ædt dækker de ikke. Kan det passe?

Vh DN

Hej DN

Jeg tror ikke forsikringen mener, at hvis du bare lader stå til vil de dække.

Uden at kende dine forsikringsvilkår vil jeg tro, at der står at der dækkes for trænedbrydende insekter, hvis der er risiko for at konstruktionen er svækket.

Jeg kunne forstille mig, at forsikringen har sendt en taksator til jer for at kigge på angrebet og for at vurderer om træet har mistet bæreevnen, hvilket så er blevet vurderet at det ikke har.

Så derfor er det nu ”kun” en vedligeholdelsessag. Dvs. det er boligejerens eget ansvar at sørge for at få angrebet stoppet og sikre at der ikke kommer et nyt angreb.

Man kan ikke have en forventning om at forsikringsselskabet vil dække hvis du bare lader stå til. Tværtimod.

Når alt dette er sagt kan det så undre mig lidt at forsikringsselskabet helt skråsikkert kan sige at der ikke er sket skade i en sådan grad at træet er svækket. Jeg ville mene at det krævede at man skar et stykke af træværket over, for at se hvordan tværsnittet så ud og på den måde sikre sig at bæreevnen af træet stadig var intakt. .  

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden