Spørg Bolius

Brandsikkert glas

Hej!

Hvad er prisen for brandsikkert glas i meter mål? Og er brandsikkert glas nemt at smadre mht. indbrud? Det drejer sig om en hoveddør i opgang, hvor vi gerne vil have sat brandsikkert glas bag to ruder midt i døren.

Mvh. Louise E.

Kære Louise E.
Brandbeskyttende glas er noget dyrere end almindeligt glas, men glasset er kun en del af udgiften til et brandbeskyttende glasparti,  materialerne omkring selve glasset skal også opfylder brandkravene og glasset monterer korrekt, ellers kan ilden og røgen komme igennem uden om glasset.
Der findes forskellige brandklasser – og forskellige glastyper:
Trådglas - glas med et net af ståltråd der holder glasset sammen hvis det springer -  Brandklasse E. beskytter mod flammer og røggasser
Borsilikatglas - glastype med  mindre varmeudvidelse end almindeligt og derfor kan tåle stærk varme - Brandklasse E. beskyttelse mod flammer og røggasser
Flerlagsbrandglas - ruden består af flere lag almindeligt glas med lag af  vandglas eller vandholdig gel imellem. Ved kraftig varmepåvirkning springer glasset tættest på ilden, vandglasset eller gelen holder glasskårene på plads og svulmer op til et varmeisolerende skum, der forhindrer at varmen antænder en brand på den anden side af glasset. Brandklasse E, EI og EW  beskytter mod flammer og røggasser og mod varmestråling.
Så valg af glastype vil komme an på hvilken brandsikring der er brug for på stedet.

 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden