Retningslinjer på Bolius' platforme

Bolius’ generelle betingelser for services, kampagner og brug af digitale platforme samt politik for brug af persondata og cookies ved Bolius Boligejernes Videncenter A/S

Vi opdaterer vores systemer

Grundet en større systemopdatering er det i øjeblikket desværre ikke muligt at lave ændringer i din profil på Mit Bolius via vores hjemmeside.

For at foretage ændringer og/eller slette din profil, beder vi dig derfor om at skrive til web@bolius.dk med de ændringer, du måtte have.

Vi beklager meget ulejligheden.

Med venlig hilsen

Bolius

Firmainformation

Bolius Boligejernes Videncenter A/S

Jarmers Plads 2, 1551 København V
CVR-nummer: 26444276

Bolius Boligejernes Videncenter A/S (Bolius) blev stiftet d. 1. februar 2002 og er 100 % ejet af foreningen Realdania og er en uvildig, non-profit virksomhed. 

Vores formål er at bidrage med relevant og værdifuld viden, bl.a. på baggrund af indsamling og bearbejdelse af viden om private boliger, byggeri og haver.

For at sikre god skik mellem Bolius og alle vores brugere samt brugerne imellem, har vi samlet alle vores retningslinjer og betingelser for brug af hjemmesiden ét sted.

Begrebet ’god skik’ omfatter her måden, vi skriver/taler til hinanden på, men god skik handler også om, at vi anvender teknik og data for at optimere din og andre brugeres oplevelse og ikke mindst sikkerhed.

Politik for brug af data

Hvis du har spørgsmål til nedenstående politik for brug af data, kan du rette henvendelse til Bolius' digitalafdeling på e-mail post@bolius.dk eller telefonnummer 70 23 63 13.

Indsamling og brug af data

Bolius indsamler og behandler dine data i overensstemmelse med Lov om behandling af personoplysninger (Persondataloven).

I forbindelse med din brug af services, funktioner og kampagner på Bolius’ platforme, kan det være nødvendigt, at du laver en profil-oprettelse, så Bolius kan opbevare flere oplysninger på din bruger. Bolius registrerer i den forbindelse personoplysninger om dig.

Personoplysninger, som Bolius indsamler, dækker information som fx fornavn, efternavn, adresse, e-mail, postnummer, telefonnr., interesser og konkrete valg af services og funktioner hos Bolius. Herudover indsamler Bolius oplysninger om din bolig, som fx hvornår dit hus er bygget, boligtype, boligens antal kvadratmeter, og om der er have, kælder og etager.

Data, som Bolius indsamler, omfatter ikke oplysninger af fortrolig karakter som fx kreditoplysninger, personnumre, pasoplysninger og indtægtsoplysninger.

Oplysninger samles kun, hvis du giver samtykke hertil. Det være sig når du registrerer dig, opretter en profil, laver abonnementsregistrering, deltager i en quiz eller konkurrence, vælger at anvende en særlig service (fx ’Spørg Bolius’ eller ’Radonfrithjem’), eller blot giver tilladelse til datatræk fra andre eksterne databaser mv. De yderligere betingelser for anvendelse af de enkelte services (fx ’Radonfrithjem’) er anført i særskilte afsnit nedenfor.

Personoplysninger og forbrugsdata, herunder angivelse af interesseområder, afgivet på bolius.dk bruges i Bolius-regi for at kunne yde personlig service og abonnementssupport, for at kunne tilbyde dig forskellige services, for at give øget indholdsrelevans, mere målrettet indhold, tilbud om events og services, og i forbindelse med videreudvikling og forbedring af Bolius’ hjemmeside.

Derudover benyttes data i anonymiseret form til statistik til brug for formidling i Bolius-regi eller til informationskampagner (fx Radonfrithjem), seminarer (fx energiseminarer), hjælpeværktøjer (fx anbefalede artikler), infografikker (fx Danmarkskort over huspriser), udvikling af content (fx fakta artikler og nyheder) og rapporter (fx boligejeranalyse), der understøtter Bolius’ mission.

Bolius videregiver som udgangspunkt kun personoplysninger til tredjepart, hvis du selv udtrykkeligt giver samtykke til det. Dog kan Bolius være forpligtet til at udlevere data ved lovovertrædelser, som fx krænkelse af ophavsret i debatindlæg og injurier, hvis lovgivningen kræver det.

Bolius forbeholder sig ret til at foretage datatræk fra andre offentlige databaser, der databehandler og offentliggør offentlig tilgængelig data (fx oplysninger om boligejernes bolig) og koble disse data til registrerede brugere med henblik på at skabe bedre informationskampagner, digitale hjælpefunktioner og målrettet viden på din profilside, mails og notifikationer, som Bolius leverer til dig.

Data opbevares, indtil du selv sletter dem eller sletter din profil, eller i op til 2-5 år efter du sidst har været aktiv på din profil eller anvendt en service.

Dataansvarlig og databehandler

Bolius er dataansvarlig for den data, du afgiver på Bolius’ digitale platforme.

Det er Bolius som dataansvarlig der afgør, til hvilket formål og med hvilke hjælpemidler der må foretages behandling af oplysninger.

Bolius behandler alle data og kan vælge at få hjælp til behandling af data fra tredjeparts-/underleverandører (databehandlere).

Sikkerhed ved behandling og opbevaring af data

Bolius træffer som dataansvarlig de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med loven.

I Bolius opsamles profiloplysninger i to centrale systemer. Alle oplysninger opbevares på servere i EU.

Lagringsmedier, sikkerhedskopier af data mv. opbevares forsvarligt aflåst således, at uvedkommende ikke kan få adgang til oplysningerne.

Alle profiloplysninger beskyttes af et personligt brugernavn og en krypteret adgangskode, som du når som helt kan vælge at udskifte. Du kan også vælge at beskytte dine oplysninger ved at bruge socialt login.

Bolius webside bolius.dk er SSL Certificeret siden juni 2015. HTTPS:// er en certificeret godkendelse for at sikre dataudvekslingen mellem dig som bruger og websiden. HTTPS:// kendes også fra netbanker, offentlige websider og sociale medier.

Eksempel: Hvis du bruger en formular eller opretter en profil, bliver den tekst, du indtaster, krypteret, således at den ikke uden videre kan tilgås af udefrakommende.

Hvis din forespørgsel indeholder oplysninger om forhold, som du mener skal beskyttes, fx private forhold, bør du dog bruge digital signatur til at sende en sikker mail til Bolius. Alternativt kan du anvende almindelig post i stedet for internettet.

Bolius og Bolius' databehandlere opbevarer dine personoplysninger på servere med høj sikkerhed og begrænset adgang. Bolius kan, til trods for sikkerhedsindsatserne, ikke garantere 100 procent sikkerhed. Vi anbefaler derfor, at du altid er varsom med at benytte følsom information på internettet.

Grundet den hurtige tekniske udvikling og krav til teknologi og datasikkerhed forbeholder Bolius sig ret til at justere og opdatere krav og retningslinjer for behandling og sikring af personoplysninger.

Din ret til indsigt og indsigelser vedrørende persondata

Du kan til enhver tid ændre eller tilbagekalde dit samtykke til Bolius' behandling af persondata vedrørende dig.

Du har ligeledes ret til indsigt i, hvilke data Bolius behandler, som vedrører dig, og hvis nogle data er urigtige eller vildledende, kan du kontakte Bolius for at få disse slettet eller korrigeret.

Alternativt kan du selv slette eller korrigere oplysninger fra din brugerprofil.

Ønsker du at gøre brug af disse rettigheder, kan du rette henvendelse til Bolius' digitalafdeling på e-mail post@bolius.dk eller telefonnummer 70 23 63 13.

Du har ligeledes mulighed for at klage over behandlingen af dine personlige oplysninger. Klager kan indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Journalistisk etik

Det journalistiske indhold, du kan læse, når du bladrer igennem Bolius’ magasin BEDRE HJEM, falder under medieansvarsloven. Også Bolius.dk er tilmeldt Pressenævnet, hvilket blandt andet betyder, at du har mulighed for at klage til Pressenævnet over vores journalistik. Nævnet kan på baggrund af din klage udtale kritik, hvis vi har handlet i strid med god presseskik. 

Men før det kommer så langt, vil vi selvfølgelig gerne høre fra dig, hvis du har ris eller ros. Vores kontaktoplysninger finder du her. Er du fra pressen, kan du gå igennem vores presseafsnit.

Reglerne for god presseskik uddybes her. De dikterer bl.a., at oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende. Forelæggelse bør ske således, at der gives den adspurgte rimelig tid til at svare.

At Bolius.dk er tilmeldt Pressenævnet betyder også, at vi er omfattet af kildebeskyttelsen. Det betyder, at ingen kan pålægge os at afsløre identiteten på vores kilder, medmindre ganske særlige undtagelser er opfyldt. Ønsker du at klage over indhold på Bolius.dk, kan du følge Pressenævnets klagevejledning her.

Konkrete betingelser for profil, services og kampagner

Profiler hos Bolius

Bolius.dk tilbyder alle mulighed for gratis at få adgang til relevant viden om bolig og have. Det kræver ikke en profil at læse artikler, se billedserier eller film m.m.

Opretter du en profil hos Bolius, kan vi tilbyde dig adgang til nye funktioner, der giver dig mulighed for hurtigere adgang til dit favoritstof om bolig og have.

For at oprette en profil skal du opgive:

  • Dit rigtige navn og efternavn
  • Din e-mail
  • En adgangskode

Når du opretter din profil, skal du give samtykke til Bolius’ generelle betingelser.

Ved at anvende din e-mail og din personlige adgangskode får du bl.a. nemt og hurtig adgang til:

  • Nyhedsbreve, du har modtaget
  • Dine senest læste artikler
  • Artikler og videoklip, du har gemt
  • Anbefalet indhold baseret på artikler, du har læst
  • At følge de artikler, du har kommenteret på
  • At følge dine spørgsmål og svar fra ”Spørg Bolius”
  • Radonfrithjem: Her hjælpes du fra information, installation over resultat til dit næste skridt 

Nyhedsbreve og anden elektronisk kommunikation

Når du opretter dig som bruger på Bolius.dk samt bruger visse af vores services, bliver du tilbudt at tilmelde dig Bolius nyhedsbrev med viden om hus og have, der udsendes 2 gange om ugen. Du kan ligeledes tilmelde dig nyhedsbrevet senere.

Ønsker du ikke længere at modtage Bolius' nyhedsbrev, kan du altid nemt afmelde dig ved at logge dig ind på din profil på bolius.dk. Du kan også bruge linket ’Afmeld’ i toppen af Bolius nyhedsbrev, eller du kan kontakte Bolius på e-mail post@bolius.dk eller telefonnummer 70 23 63 13.

Retningslinjer for dialog på Bolius digitale platforme

Bolius vil gerne sikre mulighed for, at du som bruger kan videregive dine gode råd, ideer, erfaringer samt debattere med andre brugere på Bolius' digitale platforme.

Bolius forbeholder sig i den forbindelse ret til at moderere, slette og/eller fjerne indlæg eller dele af indlæg, hvis de overskrider god tone og følgende regler:

  1. Evt. kritik skal være en faktuel beskrivelse af situationen (Fx: Vi havde aftalt, at prisen blev 25.000 kr., men firmaets regning lød pludselig på 50.000 kr.).
  2. Vær ikke anonym, hvis du kritiserer et firma. Firmaer, der kritiseres, skal have en chance for at genkende kunden og dermed situationen, så de på fair vis kan tage til genmæle i debatten med deres version af situationen.
  3. Det er ikke tilladt at viderebringe løse rygter, eller noget du har hørt, på 2. eller 3. hånd. Skriv kun om egne oplevelser.
  4. Undlad at skrive nedsættende om andre. Hold en god og sober tone.
  5. Indlæg må ikke indeholde injurier.
  6. Tænk dig om en ekstra gang, inden du evt. deler oplysninger om dig selv og andre.
  7. Undlad at inddrage dine egne og andres personfølsomme oplysninger (personlige oplysninger, adresse, kontaktoplysninger, personlige økonomiske oplysninger osv.).
  8. Det er ikke tilladt at indsætte ophavsretligt beskyttede tekster i dine indlæg.
  9. Du må ikke gengive links til åbenlyst ulovlige hjemmesider.
  10. Indlæg må ikke indeholde reklamebudskaber. Det er i orden at anbefale produkter og tjenester, du selv har købt og prøvet - eller komme med vurderinger. Firmareklame for, samt aktive links til egne produkter og tjenester er ikke tilladt. Ligeledes er det heller ikke tilladt at kritisere konkurrenters produkter og tjenester.
  11. Du må ikke gengive e-mailkorrespondancer med andre parter.

Ser du indlæg, der overskrider disse regler, opfordrer vi dig til at anmelde det med funktionen ’Anmeld indlæg’ eller skrive til redaktion@bolius.dk  (anfør navn, url og en linje om, hvorfor du mener, retningslinjerne er overskredet).

Overskrider en bruger reglerne en enkelt gang, bliver indlægget fjernet. Bryder en bruger reglerne gentagne gange, kan brugeren udelukkes fra Bolius' digitale platforme.

Bolius kan ikke stilles til ansvar for brugernes kommentarer og korrigerer ikke indlæg for faglige unøjagtigheder, såsom fejlagtige råd og usandheder.

Brugerne skal oplyse deres rigtige navne i profilen. Bolius sletter brugere, der ikke overholder denne regel.

Som bruger er du ansvarlig for dine egne indlæg i henhold til injurielovgivningen. Så sørg for, at du kan stå ved det du skriver – også i fremtiden.

Hvis politiet beder om hjælp til at lokalisere en bruger i forbindelse med en efterforskning, vil Bolius oplyse data som navn, e-mail og IP-adresse.

Bolius forbeholder sig ret til at bringe brugernes indlæg eller dele heraf i alle Bolius’ medier. Bolius forbeholder sig også ret til at kontakte brugere på e-mail på baggrund af deres indlæg.

Socialt login

Socialt login er en service, der har til formål at give dig nemmere adgang til din Bolius-profil. Ved at benytte socialt login kan du både spare tid og begrænse mængden af brugernavne og passwords.

Ved Socialt login kan du vælge at give Bolius adgang til yderligere data fra en af dine sociale profiler, og dermed automatisk udfylde din Bolius-profil. Data er fx oplysninger som køn, alder og interesser, som bidrager til at gøre brugen af Bolius’ tilbud og services til dig mere relevante.

Du kan benytte Facebook, Twitter, Google+ og LinkedIn som sociale login til Bolius.dk. Ved at bruge socialt login accepterer du, at Bolius indhenter oplysninger om dig fra det relevante sociale medie til brug for din profil.

Betingelser for brug af funktionen ’Spørg Bolius’

Bolius tilbyder alle brugere at benytte servicen ’Spørg Bolius’, som er gratis.

Bolius’ ekspertpanel består af flere forskellige typer fagpersoner med speciale i boligområdet – bl.a. arkitekter, bygningskonstruktører, ingeniører, advokater, økonomiske rådgivere og gartnere.

Ekspertpanelet svarer på spørgsmål om det, der er ’nagelfast’ vedrørende hus og have – dvs. alt det, som ikke ville falde ud, hvis du forestiller dig, at du kan vende dit hus på hovedet og ryste det.

Vi besvarer dine spørgsmål bedst muligt på baggrund af de oplysninger, som du giver os. Husk dog, at vores besvarelser er af generel karakter og dermed ikke kan erstatte specifik og individuel rådgivning. Bolius kan derfor ikke pålægges rådgiveransvar i forbindelse med bl.a. eventuelle negative konsekvenser forbundet med din ageren i henhold til vores svar.

Ekspertpanelet svarer ikke på spørgsmål om fx inventar eller tekniske spørgsmål omkring hårde hvidevarer etc. Ved disse spørgsmål må du tage kontakt til producenten.

Bolius ønsker at sikre en svartid på maksimalt en uge pr. e-mail, men i særlige tilfælde kan der gå længere svartid.

Konkurrencebetingelser hos Bolius

Deltagelse i Bolius' konkurrencer er frivillig og ikke købsbetinget. For at deltage i Bolius' konkurrencer skal du være fyldt 15 år og være bosiddende i Danmark.

Ansatte i Bolius og deres husstande kan ikke deltage i konkurrencerne. Det samme gælder for ansatte hos Realdania og disses husstande. Det er heller ikke muligt at deltage i konkurrencer, hvis en person i husstanden er deltidsansat, projektansat, konsulentansat, freelancer el. lign. hos ovennævnte.

Ved at deltage i en konkurrence accepterer du, at Bolius må offentliggøre dit navn, byen du bor i samt dit svar på konkurrencespørgsmålet. Du accepterer samtidig, at evt. indsendte billeder må anvendes på alle Bolius’ medier samt i de tredjepartsmedier, Bolius samarbejder med.

Alle konkurrencevindere kontaktes direkte via e-mail, såfremt korrekt e-mail er opgivet ved deltagelse. Ved deltagelse i konkurrencer på Bolius’ Facebookside kontaktes vindere på Facebooksiden i konkurrenceopslaget.

Præmier kan ikke ombyttes til andre varer eller til kontanter. Alle skatter og afgifter til staten er betalt.

Ved begrundet mistanke om snyd forbeholder Bolius sig ret til at udelukke deltagere fra konkurrencen.

For nogle konkurrencer vil det være en betingelse for deltagelse, at du opretter en profil på bolius.dk.

Som deltager i en konkurrence accepterer du Bolius ovennævnte konkurrenceregler.

De konkrete forhold for at deltage i en konkurrence, finder du på den enkelte konkurrences side, hvor der også henvises til disse betingelser.

Radonfrithjem-kampagnen på bolius.dk

Foreningen Realdania lancerer den landsdækkende kampagne ’Radonfrithjem’, der sætter fokus på radon, fordi radon er en sundhedsskadelig stråling fra undergrunden, som man i nogle boliger udsættes for– ofte uden at vide det.

Bolius er formidler men er ikke juridisk ansvarlig eller aftalepart.

Bolius har i samarbejde med Foreningen Realdania stillet radonfrithjem.dk og bolius.dk/Radonfrithjem til rådighed for at drive kampagnen Radonfrithjem. Herunder håndterer Bolius informationsprocesser, der har til formål at hjælpe brugerne godt videre, under og efter en bruger har købt radonmåling hos et målefirma.

På kampagnesiden radonfrithjem.dk stiller Bolius uvildig og faktuel information om radon, cases, film, grafikker, services m.m. gratis til rådighed for alle besøgende. Alle besøgende kan gratis og uden nogen registrering teste, hvor mange målere der generelt anbefales til en bolig af en specifik størrelse mv., samt hvad prisspændet for at købe radonmåling er, afhængig af hvilket radonmålefirma der vælges.

Den information, som Bolius stiller til rådighed, er baseret på generelle anbefalinger og er ikke udtryk for en konkret og individuel anbefaling til den enkelte brugers konkrete forhold.

Bolius foretager IKKE nogen selvstændig vurdering eller rådgivning i forhold til en brugers køb af radonmåling. Bolius er uafhængig og har IKKE nogen økonomiske interesser eller gevinst ved at formidle kontakt til radonmålefirmaerne.

Du kan som bruger frit vælge at bestille og købe radonmåling via Radonfrithjems bestillingsproces eller via radonmålefirmaets egen hjemmeside (ligesom der også findes andre radonmålefirmaer, som du kan vælge at anvende). Uanset hvordan du vælger at købe radonmåling, indgår du juridisk set en aftale med det af dig valgte radonmålefirma, og Bolius er IKKE aftalepart men udelukkende formidler. Det er det valgte radonmålefirma, som er juridisk ansvarlig for levering af radonmålingen.

Bolius er derfor IKKE ansvarlig for radonmålingen, for eventuelle fejl ved radonmålefirmaernes¬¬ ydelser eller den information og de måleresultater, som du har modtaget i den forbindelse (uanset om dette er stillet til rådighed af Bolius). Alle henvendelser vedrørende fejl og mangler ved radonmålefirmaernes ydelse skal derfor rettes til radonmålefirmaet selv. Bolius fraskriver sig i øvrigt alt ansvar i forbindelse med den information, de anbefalinger og/eller resultater, du modtager fra målefirmaerne.

Juridisk aftalepart

Ønsker du at foretage køb af en radonmåling, kan Bolius formidle kontakt mellem dig og en række målefirmaer. Målefirmaerne er valgt ud fra, at de tilbyder måling af radon efter sporfilmmetoden, som er den metode, der anbefales af Sundhedsstyrelsen (http://boligejer.dk/guide-radon/0/26). Køber du radonmåling, er det ikke Bolius men derimod et af disse målefirmaer, du konkret og juridisk indgår aftale med:

Dansk Radon Analyse
Park Alle 382
2625 Vallensbæk
CVR: 35334300
+45 28 34 41 57
http://radonanalyse.dk/
Radonmeters
Violvej 31
8700 Horsens
CVR: 35024123
+45 23 36 22 60
http://radonmeters.com/
Radon Huset
Ejby Mosevej 5
2600 Glostrup
CVR: 34729816
+45 61 73 60 00
http://www.radonhuset.dk/
RadonDanmark ApS
Porsvej 6
8220 Brabrand
CVR: 35415343
+45 50 50 42 73
http://www.radondanmark.dk/
Nordisk Radon Maaling
Hadsten Alle 47
2770 Kastrup
CVR: 31553342
+45 29 71 84 23
http://www.radonfri.dk/

Klagemuligheder

Som forbruger kan du indbringe eventuelle tvister som følge af en aftale med de nævnte radonmålefirmaer for:

Center for Klageløsning (Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen)
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

Email: cfk@kfst.dk
Hjemmeside: www.kfst.dk/Forbrugerforhold/Klageforhold/Center-for-Klageloesning

Du kan i stedet vælge at anvende den europæiske onlineplatform for tvistløsning til behandling af din klage: ec.europa.eu/consumers/odr/

Bestillingsproces for Radonfrithjem

Bestillingsprocessen:

  1. Du kan som bruger frit vælge at bestille og købe radonmåling via Radonfrithjems bestillingsproces eller via radonmålefirmaets egen hjemmeside. Hvis du vælger at købe radonmåling via Radonfrithjem, indgår du juridisk set en aftale med det af dig valgte radonmålefirma, og Bolius er kun formidler.
  2. Som led i bestillingsprocessen skal du:

    1. Oprette en profil hos Bolius.
    2. Registrere dig med dine kontaktoplysninger, leveringsadresse, faktureringsadresse og måladresse.
    3. Acceptere, at du er indforstået med, at Bolius alene er formidler og ikke er ansvarlig for radonmålingen.
    4. Give samtykke til Bolius' generelle betingelser, herunder konkrete betingelser for Radonfrithjem-kampagnen, og samtykke til, at Bolius behandler dine data.
    5. Acceptere købs- og leverancebetingelser fra det valgte målefirma
    6. Du har desuden mulighed for at give samtykke til, at Bolius gratis formidler viden om Radon og/eller services pr. e-mail til dig. Samtykket kan altid tilbagekaldes ved at logge dig ind på din profil på bolius.dk under ’Rediger profil’, eller du kan kontakte Bolius på e-mail post@bolius.dk eller telefonnummer 70 23 63 13.

  3. Du logges herefter automatisk ind, og bestilling kan nu laves på baggrund af dine afgivne oplysninger. Du vælger selv, hvilket radonmålefirma du ønsker at indgå aftale med, og i tilfælde af spørgsmål kan du kontakte målefirmaet direkte.
  4. Undervejs i bestillingsprocessen guides du til radonmålefirmaets Epay-konto for betaling. Der kan kun laves onlinebetaling. Efter gennemført betaling sendes du automatisk tilbage til din profilside på bolius.dk. Alle dine data kan altid redigeres, og alle data på din profil kan til enhver tid slettes, efter du er logget ind med brugernavn og adgangskode.
  5. På din profilside hjælper radonmålefirmaet dig med opsætning af radonmålerne, hvornår de skal sendes tilbage til radonmålefirmaet igen og videre til analyse, hvornår resultatet ventes klart, præsentation af resultatet og konklusionen på målingen. Det understreges, at Bolius intet ansvar har i forbindelse med denne formidling af information fra radonmålefirmaet.
  6. Hvis du har givet samtykke til, at Bolius må kontakte dig med viden om radon og services, så vil du under måleforløbet – der kan strække sig over 4 måneder – modtage relevant viden om radon. Når resultatet fra radonmålefirmaet er modtaget, vil du få yderligere information til at komme videre, eksempelvis anbefaling om at søge yderligere rådgivning eller få iværksat konkrete tiltag. Formålet er, at hjælpe dig i mål med at stoppe eller minimeret radon-indsivningen i din bolig.

Behandling af data ifm. Radonfrithjem

Vi henviser til Bolius generelle retningslinjer ’Politik for brug af data’ ovenfor.

Bolius videregiver i forbindelse med kampagnen ’Radonfrithjem’ kun relevante kontaktoplysninger, adresseoplysninger og mængdedata til det konkrete radonmålefirma, som du vælger, således at din bestilling og dit køb af radonmåling fra det valgte radonmålefirma kan gennemføres, herunder at betaling via radonmålefirmaets Epay-konto. Som led i behandlingen vil radonmålefirmaet sende radonmålerne og de data, der er registreret i målerne, til et laboratorium inden for EU, for at laboratoriet kan analysere måleresultaterne.

Bolius er dataansvarlig for de personoplysninger, der registreres, opbevares og efterfølgende anvendes til at servicere dig i forbindelse med Radonfrithjems funktioner.

I forbindelse med dit valg af det målefirma, der skal bistå dig med radonmåling, bliver dine data videregivet til det af dig valgte målefirma, og dette målefirma bliver dermed også dataansvarlig for så vidt angår de modtagne data samt til opfyldelse af den indgåede aftale om radonmåling. Bolius er ikke ansvarlig for målefirmaets behandling af dine data.

Resultatet af din radonmåling vil blive præsenteret for dig via din profilside på Radonfrithjem, og Bolius vil anvende dine data, herunder oplysninger om radonforekomster i dit hjem, til at give dig rådgivning i relation til radon.

Bolius benytter desuden data fra kampagnen i anonymiseret form i historisk, statistisk og/eller videnskabeligt øjemed. Dette gøres, da det anses som foreneligt med kampagens og Bolius' formål.

Data i anonym form kan konkret bruges til formidling i Bolius regi eller til informationskampagner, seminar, hjælpeværktøjer, infografikker og rapporter, der understøtter kampagnen ’Radonfrithjem’ og Bolius’ mission.

Cookies og pixel tracking på bolius.dk

Tekniske forudsætninger for at bruge bolius.dk

Bolius.dk understøtter følgende browsere:

  • Internet Explorer fra og med version 9
  • Firefox
  • Chrome
  • Safari

Læs her, hvordan du opdaterer dine browser.

  • Desuden skal du have Javascript installeret, for at kunne bruge vores formularer m.m. Læs hvordan du installerer det her.
  • Hvis du stadig ikke kan logge dig på bolius.dk m.m kan det skyldes installerede blokeringer i din browser. Se her, hvordan du håndterer dem.

Bolius anvender teknologier som fx cookies, pixeltags (pixels) og andre identifikations-teknologier, der lageres lokalt på din browser. Der anvendes både førstepartscookies og tredjepartscookies.
Bolius anvender teknologier som fx cookies, pixeltags (pixels) og andre identifikations-teknologier, der lageres lokalt på din browser. Der anvendes både førstepartscookies og tredjepartscookies.

På Bolius.dk bruger vi primært cookies og lignende teknologier til webanalyse med henblik på at optimere oplevelsen af hjemmesiden. Andre cookies er forudsætninger for, at konkrete funktioner på bolius.dk kan fungere.

Disse teknologier bruges desuden til at forbedre brugeroplevelsen, således at Bolius kan levere relevant indhold, services og annoncer på og uden for Bolius digitale platforme. Bolius tilbyder dig en bred vifte af løsninger og funktioner, der involverer brugen af disse teknologier for at nå ud til dig på baggrund af dine interesser og aktiviteter.

En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Som beskrevet neden for skelnes der mellem førstepartscookies og tredjepartscookies.

Førstepartscookies afsættes af Bolius’ egne tekniske systemer

Bolius benytter sig af følgende teknologier som led i, at forbedre brugeroplevelsen for den enkelte bruger på alle Bolius’ platforme:

  • Gigya: Anvendes til profilstyring af personoplysninger gennem services, funktioner og kampagner.
  • Marketo: Anvendes til at forstå forbrug og adfærd og sikre mere relevant viden til brugeren.

Brugen af cookies kompromitterer ikke din datasikkerhed ved at anvende hjemmesiden.

Tredjepartscookies (også kendt som tracking-cookies) afsættes af en tredjepart, som har elementer indlejret på bolius.dk

Bolius anvender Gallup og Google Analytics til at trække rapporter om aktiviteten på Bolius.dk for at forstå og sikre en konstant udvikling af produktion og teknologi.

  • TNS Gallup: Danske Medier leverer trafikmåling af fx besøg og sidevisninger på bolius.dk.
  • Google: Google Analytics, Google Webmaster Tools leverer forbrugsstatistik.
  • Google: Google Adwords bruges til målrettet annoncering på Google.

Bolius anvender ’permanent cookie’ og ’sessionscookie’, der henholdsvis viser, om brugeren er tilbagevendende, og hvor længe brugeren har været på bolius.dk.

Cookies fra Google Analytics har som udgangspunkt en levetid på 30 dage.

Google Analytics sammenkører ikke din IP-adresse med andre oplysninger, som Google Analytics ligger inde med.

Google Analytics kan videregive oplysningerne til tredjemand, hvis loven kræver det, eller hvis tredjemand behandler oplysningerne på Google Analytics’ vegne.

Læs mere om, hvordan Google bruger cookies: How Google Analytics uses Cookies

Cookies fra TNS Gallup registrerer internetbrug på markedsniveau og på tværs af forskellige websites på vegne af Danske Medier Research. Danske Medier Research og TNS Gallup udfører målingen under nøje iagttagelse af persondataloven og alle bekendtgørelser på området samt af ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice, og videregiver derfor ikke oplysninger om de enkelte personers internetadfærd.

Indsamlet data omdannes til statistisk information om hele internetbruger-gruppen, der gør det muligt at bestemme f.eks. hvilke websider der er mest populære i de forskellige demografiske grupper (f.eks. blandt kvinder og mænd). Data præsenteres kun til andre personer eller virksomheder i samlet form.

TNS Gallup cookien anvendes ikke til registrering af personoplysninger, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilladelse hertil, hvilket sker i forbindelse med udfyldelse af spørgeskemaer hos TNS Gallup.

Data videregives til tredjeparter i anonymiseret form med det formål at målrette markedsføring og opnå bedre viden om brugere på de enkelte websites og det danske marked generelt. Oplysninger videregives også til tredjeparter, hvis dette kræves i medfør af myndighedskrav. Generelle statistikker og lignende, som ikke kan henføres til dig, vil være offentligt tilgængelige.

Pixler og annonceteknologi

Annonceteknologier kan dele oplysninger mellem Bolius.dk og sider, du tidligere har besøgt for at målrette indhold og annoncer, der præsenteres for dig på bolius.dk og tidligere besøgte hjemmesider.

Cookies og pixler afsættes af følgende bureauer i din browser, når du bruger bolius.dk: Adform, Adwords, og Facebook.

Pixeltags (også kaldet ’clear GIFs’, ’web beacons’ eller ’pixels’) er små stykker kode på en webside eller i en app, der tillader læsning og placering af cookies og overførsel af oplysninger til Bolius eller vores partnere.

Forbindelsen kan indeholde oplysninger om eksempelvis en IP-adresse, klokkeslæt, position, browsermærke eller type af digitalenhed, der blev brugt.

Bolius benytter Pixels til at vise dig annoncer på Facebook eller andre websider, alt efter hvilken artikel, film eller billedserie du har besøgt på bolius.dk.

Sådan afviser du cookies og pixler

Du kan afvise at bruge cookies på din computer ved at ændre de relevante indstillinger i din browser.

Eftersom en cookie befinder sig hos dig som klient, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies.

Vi håber, at du vil tillade de cookies, vi sætter, da de hjælper os med at forbedre bolius.dk og sikre dig en bedre brugeroplevelse.

OBS: Hvis cookies er slået fra i din browser, og du afviser andre teknologier på Bolius’ platforme, vil du ikke kunne bruge mange af webstedets funktioner.

Ønsker du ikke at modtage cookies fra Bolius.dk, kan du i de fleste nyere browsere, vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra. Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt.

Hvis du ikke ønsker, at dit besøg skal registreres af Google Analytics, kan du benytte dig af Googles Opt-Out Browser Add-on.

Vær opmærksom på, at dine besøg på andre sider, der anvender Google Analytics, heller ikke vil blive registreret, hvis du installerer dette browser-plugin.

Ønsker du ikke, at Bolius og Facebook kan tracke forbindelsen mellem din profil og din adfærd på bolius.dk, skal du sørge for ikke at være logget ind på Facebook med den browser, du bruger til at besøge bolius.dk.

Se desuden disse vejledninger fra de mest almindelige browsere:

Sådan aktiverer du Javascript

For at kunne benytte vores værktøjer såsom formularer mm. kræver det, at Javascript er aktiveret i din browser.

Nedenfor kan du læse, hvordan du gør.

Bemærk venligst:
Uanset hvilken browser du benytter, skal du efter aktivering af Javascript opdatere siden igen. Hvis Javascript ikke ser ud til at være aktiveret, så 
anbefales det, at du lukker din browser ned og starter programmet op igen.

 

Hvis du bruger Internet Explorer

  1. Klik på "Internet indstillinger" under din browsers menupunkt "Funktioner".
  2. Vælg faneblad "Sikkerhed".
  3. Klik på Internet i "Vælg zone".
  4. Vælg "Brugerdefineret niveau".
  5. Scroll ned til området med overskriften "Script" og videre ned til "Active Scripting".
  6. Vælg "Aktiver" for "Active Scripting".
  7. Klik på OK for at gemme dine ændringer.

 

Hvis du bruger Firefox

  1. Klik på "Indstillinger" under din browsers menupunkt "Funktioner".
  2. Vælg faneblad "Indhold".
  3. Klik i checkboksen "Aktiver Javascript".
  4. Klik på OK.

 

Hvis du bruger Google Chrome

  1. Klik på Chrome-menuikonet "Chrome menu" på browserens værktøjslinje.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. På siden "Indstillinger" skal du klikke på linket "Vis avancerede indstillinger".
  4. I afsnittet "Beskyttelse af personlige oplysninger" skal du klikke på "Indstillinger for indhold".
  5. Vælg "Tillad altid, at websites kører JavaScript" i afsnittet "JavaScript".
  6. Klik på "Udfør".

 

Hvis du bruger Safari

  1. Klik på "Indstillinger" under "Safari" i Safaris menu.
  2. Klik på fanebladet "Sikkerhed".
  3. Klik i checkboksen "Slå Javascript til".
  4. Luk vinduet for at gemme indstillingerne.

Sådan opdaterer du din browser

Det anbefales, at man såvidt muligt opdaterer sin browser med jævne mellemrum.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du opdaterer din foretrukne browser, så har vi fundet nogle links, der kan hjælpe dig.

Hjælp til Microsoft Internet Explorer

Hjælp til Firefox

Hjælp til Google Chrome

Hjælp til Safari

 

 

Sådan håndterer du adblockere, der forhindrer dig i at anvende services på bolius.dk

Problemer med at logge dig på bolius.dk?

Hvis du har en adblocker installeret på din PC eller Mac, så kan du opleve problemer med at logge på og registrere dig på bolius.dk. Det kan derfor i visse tilfælde være nødvendigt at slå sin adblocker fra, hvis man har brug for at benytte sig af disse muligheder.

Specifikt omkring Google Chrome og Adblock

Har du installeret udvidelsen “Adblock”, så har enkelte brugere oplevet problemer, hvis Easy Privacy er slået til. I dette tilfælde er det nødvendigt at du slår Easy Privacy fra, så længe du har brug for at kunne logge på eller registrere dig på bolius.dk.

Sådan gør du:
1. Klik på Adblock ikonet i din Google Chrome browser.
2. Vælg indstillinger.
3. Slå indstillingen Easy Privacy (beskyttelse af Privatliv) fra.

Specifikt omkring Google Chrome og Avira Browser Safety

Bruger du Google Chrome og har installeret udvidelsen “Avira Browser Safety”, så vil du ikke kunne logge på eller registrere dig på bolius.dk, så længe den er aktiveret.

Sådan inaktiverer du Avira Browser Safety:
1. Klik på Google Chrome menuen og vælg Flere værktøjer / Udvidelser.
2. Find Avira Browser Safety øverst i listen og inaktiver dette plugin.

Bolius - et helejet Realdania selskab