Spørg Bolius

Defekt dampspærre i loftet, har det betydning?

Hej Bolius

I stuen er der et listeloft med mellemrum. Under istandsættelse har håndværkerne perforeret dampspærren (fra 1957) flere steder.

Hvor alvorligt er det?

Hvordan kan man reparere det?

Og kan man få nogen ud og se på det?

Mvh Bent E

Hej Bent E

En dampspærre har den funktion at den holder fugten inde i boligen, i stedet for at rumfugten trænger igennem konstruktionerne (fugten ledes ud via ventilation).

En defekt dampspærre vil ikke have denne funktion, hvilket i de værste tilfælde vil kunne give skade på de omkringliggende konstruktioner. Læs mere om dampspærre på dette link:www.bolius.dk/dampspaerre-17454

Om der skal være en dampspærre afhænger af din isoleringstykkelse på loftet. En fingerregel er at der bør være en dampspærre, hvis der er mere end 100-150 mm isolering, men man er nød til at tage udgangspunkt i den enkelte konstruktionstype og hvilke materialer der er brugt.

Svar på dine spørgsmål vil derfor først og fremmest være at det kan være alvorligt eller udvikle sig til at blive alvorligt.

En reparation vil være at dampspærren udskiftes. Det vil selvfølgelig kræve at loftet demonteres. Hvis dampspærren er fra 1957, vil den i forvejen måske ikke være så effektiv mere.

Du kan vælge enten at få en fagmand (tømrer) ud og se på det eller en byggesagkyndig/energikonsulent. Sidstnævnte vil ud over det konkrete forhold kunne sætte sig ind i de konstruktive forhold og rådgive om den bedste løsning. Måske du burde efterisolere, hvis du alligevel skal have håndværkere ud og sætte ny dampspærre op.

Vi har netop lanceret en kampagne der sætter fokus på komforten i dit hus og hvordan du bedst energioptimerer. Se mere på dette link: www.bolius.dk/komforten-i-hus

God fornøjelse med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden