De fleste køkkenmontører er snedkere, tømrere  eller ”bare” køkkenmontører. De monterer udelukkende køkkenelementer såsom skabe, skuffesystemer og bordplader. Er der monteret strømudtag på væggen til hvidevarer, vil de dog ofte tilslutte de pågældende apparater, såfremt det blot er et spørgsmål om at putte et stik i en kontakt. Selv om du bestiller et komplet køkken hos et køkkenfirma, skal du selv sørge for en række ting. Men køkkenfirmaerne glemmer ofte at fortælle kunderne, hvad det er, de skal gøre.

Før køkkenmontøren kommer, skal du selv sørge for følgende 

 1. Du skal have revet det gamle køkken ned og ryddet arbejdsområdet, så køkkenmontøren kan komme til, hvis det er det, der er aftalt. Ellers skal du sikre dig, at demontering og bortkørsel af det gamle køkken er en del af aftalen.

 2. Du skal informere køkkenfirmaet - skriftligt - om gulvvarmesystem eller andre installationer, som montøren skal være opmærksom på under montagearbejdet. 

 3. Du skal sørge for at en autoriseret elektriker har monteret såvel synlige som "usynlige" strømudtag, så komfur og øvrige hvidevarer kan tilsluttes. Ligeledes skal alle stikkontakter og udtag til spots etc. være på plads.

 4. Du skal sikre at alle vvs-installationer er placeret korrekt i forhold til de kommende køkkenelementer. Husk at en del af vand- og afløbsinstallationerne skal være udført af et autoriseret firma.

 5. Du skal sørge for, at der er tæpper eller anden afdækning, så køkkenmontøren kan arbejde uden at skade dit gulv. Det er desuden en god ide på forhånd at aftale, hvad og hvor der skal tages særlige hensyn.
   
 6. Desuden bør eventuelt maler- og murerarbejde være overstået i køkkenområdet, om ikke andet for at skåne de nye køkkenelementer. 

Spørg hellere køkkenforretningen en gang for meget end en gang for lidt om installationer og placering heraf. Det bør være skriftligt eller pr. mail, så det sikres, at der ikke efterfølgende opstår uenigheder om, hvad der egentlig er aftalt, så du ikke kan gøres ansvarlig for evt. ekstraarbejde som følge af fejlinformation eller misforståelser.

Efter køkkenet er monteret, skal du sørge for følgende 

 1. Du skal hyre en elektriker til at tilslutte hvidevarer i det omfang, du eller montøren ikke blot kan klare sagen ved at sætte et stik i et strømudtag, så skal det udføres af autoriseret vvs-installatør.
   
 2. Udskifter du din gamle emhætte med en støjsvag model, hvor motoren sidder på loftet, skal elektrikeren også montere og tilslutte motoren; det må køkkenmontøren ikke gøre.
   
 3. Du skal sørge for, at du har en aftale med en installatør om den del af vand- og afløbsinstallationer, der skal udføres af en autoriseret vvs mand. Få en vvs'er til at tilslutte vandhane og afløb, hvis du ikke gør det selv.

 4. Du skal sikre dig, at der er en klar aftale om oprydningsarbejdet, hvad montøren udfører, og hvad du selv vil gøre.