Spørg Bolius

Dræbersnegle i lukket kompostbeholder?

Hej Bolius

Hvad gør jeg hvis min lukkede kompost beholder indeholder dræbersnegle. Vil der være en "fødekasse"for dræbersnegle, der kan sprede sig til den yderlige have?

Hvordan kommer jeg af med dræbersnegle, som jeg har aflivet med kogende vand. Det er ikke en mulighed at grave dem ned, da min grund er for lille. Vil vandet som sneglene er aflivet med, tiltrække andre dræbersnegle? Hvis det ikke er tilfældet, kan de jo puttes i en plasticpose og lægges i skraldesække.

Lever dræbersneglene i jorden.

Jeg så en lille dræbersnegl, da jeg gravede en nyindkøbt rabarberplante op, for at flytte den til en anden plads i haven.

med venlig hilsn Bodil

Hej Bodil

Jeg kan ikke udelukke at dræbersnegle kan formere sig i en kompost beholder.

For at undgå dette så skal alle åbninger være lukket så der ikke kan komme snegle ind i beholderen. Sørg for at der ikke kommer snegle med ind i beholderen på evt plantedele som skal komposteres. Undertiden kan der være afsat snegleæg på beholderens sider, hvis der har været snegle inde i beholderen som har formeret  sig.

Problemet med kompost-beholdere er at temp. ikke kommer over +60 grader C. Det er først over 60 grader at alle skadevoldere bliver dræbt.

Jeg vil ud fra de oplysninger jeg har fået ikke mene at du skal være bekymret.

Se meget mere om dræbersnegle her: Dræbersnegle

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Abelone Glahn, journalist
  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden