Spørg Bolius

Er denne lille hurtigt voksende svamp farlig for huset?

Hej med jer.

Vi har fået en lille svamp på ca. 7 cm i diameter på vores indendørs blokhusbrædder i gangen i vores kolonihavehus. Brædderne er ca. 3 år gamle og sad i ca. 1 år udendørs, men er nu lukket inde og bruges som gang.

Svampen er kommet i løbet af de sidste 3 uger, og der er ikke andre forekomster i gangen. Blokhusbrædderne er købt trykimprægneret.

Hej med jer

Det er nu en gang ikke så godt med sådanne svampeangreb, da den er trænedbrydende. Jeg var lidt i tvivl, men jeg frygter faktisk, at der er tale om den Ægte hussvamp her. Og den er meget, meget farlig for huset.

Jeg sendte derfor billedet videre til min gode ven, Jakob Helstrup (biolog) fra Bøgh & Helstrup, og han bekræftede at der er tale om Ægte hussvamp. 

Så I skal hurtigst muligt have meldt denne skade til jeres forsikring og have sat den rette udbedring i gang hurtigst muligt.

Ægte hussvamp er meget aggressiv og kan gøre store skader på et træhus som jeres. 

Held og lykke med det/den. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden