Er der råd i æbletræet så det kan det vælte i storm - eller kan vi redde træet?

Hej Bolius

Vi har et stort æbletræ i haven. Træet går op i tre Store stammer. Den ene er skåret sf for mange år siden (før vores tid og vi har boet her i syv år).
Der er kommet nogle huller i den og også frisk smulder, som tyder på en form for aktivitet (se billede). Hvad kan det skyldes?
Og skal vi være bekymrede for, om træet er ved at gå ud - eller endnu værre: om det er ved at blive undermineret, så det kan vælte i en storm.
Kan I give os et godt råd ift hvad vi skal gøre ved det?

Bedste hilsner

Lone

Hej Lone

Det er meget almindeligt når større grene afskæres så kommer der efter nogle år råd i sårfladen. Dette råd breder sig og til sidst vil det ofte bevirke at resten af træet også bliver inficeret med råd.

Hvis dette er tilfældet kan man risikere at træet vælter i en storm hvis eller når der ikke er mere sundt ved som kan holde sammen på stammerne.

Jeg vil anbefale at alle dele som er angrebet af rådsvamp fjernes, evt. med sav og stemmejern. Kun ved at gøre dette er det muligt at se hvor meget sundt ved der er tilbage og dermed vurdere om der er sundt ved nok til at holde sammen på de 2 andre stammer.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden