Spørg Bolius

Advokat mener loftet er ulovligt - har han ret?

Hej Bolius

Min svigermor er i gang med salg af sin ejerlejlighed, og har en interesseret køber.

Lejligheden har nedsænkede lofter af profilbrædder i gang og 3 værelser, over 40mm. De er formentlig ikke lovlige efter gældende bygningsreglement.

Lofterne var monteret da min svigermor købte lejligheden i 1992. Huset er fra 1922.

Disse lofter kræver købers advokat lovliggjort eller fjernet.

Så vidt jeg er orienteret gælder regler for tidspunktet hvor loftet blev monteret.

Er det ikke korrekt?

venlig hilsen Rolf B

Hej Rolf B

Der er flere forhold som er gældende i forbindelse med nedsænkede lofter, blandt andet loftshøjden, brandkrav til typen af loftsbeklædning samt eventuelle installationer i loftet.

Grundlæggende omkring din svigermors loft er, at det bør være udført i henhold til bygningsreglementet fra 1985. Her var der krav om en minimumshøjde på 2,3 m og krav til at loftsbeklædningen som minimum var en ’klasse 2’ beklædning.

Om konstruktionen (beklædningen) lever op til de krav, kan I få undersøgt af en byggesagkyndig eller en fagmand, fx en tømrer.

Er der elinstallationer fra det gamle loft, som er ført ned i det ”nye”, skal disse være udført korrekt. Er der tekniske installationer, fx i form af varmerør eller faldstammer, skal disse kunne besigtiges fx gennem en inspektionslem.

I bør dog undersøge om køber (og købers advokat) vil sikre at lofterne er lovlige efter nuværende regler. Det kan sagtens være et krav. Her skal lofthøjde i etageejendomme fx være 2,5 m.

Dette vil en uvildig rådgiver også kunne vurdere ved en besigtigelse.

Jeg håber I får løst forholdene. Held og lykke med salget.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden