Spørg Bolius

Er private pligtige til at kystsikre strandgrund mod vej?

Er lodsejer pligtig til at kystbeskytte på egen strandgrund af hensyn til at erodering af offentlig vej forhindres ved eventuelle fremtidige højvander/stormfloder?

Mvh Kåre

Kære Kåre.

Mange tak for dit spørgsmål.

Der findes Kystbeskyttelsesloven (retsinformation.dk)

Denne angiver, at (§ 1a):

"Kommunalbestyrelsen kan bestemme, at der ved en kyst skal udføres anlæg eller træffes andre foranstaltninger til beskyttelse af flere ejendomme mod oversvømmelse eller den nedbrydende virkning fra havet, fjorde eller andre dele af søterritoriet (kystbeskyttelsesforanstaltninger)."

Stk. 2. Enhver, som vil kunne opnå en beskyttelse eller en anden fordel af en kystbeskyttelsesforanstaltning, kan anmode kommunalbestyrelsen om at igangsætte en proces for afklaring af, om der skal søges gennemført et kystbeskyttelsesprojekt. Kommunalbestyrelsen kan også selv iværksætte denne proces uden forudgående konkret anmodning.

Private grundejere har derved også pligt til at beskytte deres ejendom mod havets påvirkning. Hvis du som privat grundejer mener, at din ejendom bør beskyttes (eller i dette tilfælde også vejen), skal du indgive en skriftlig anmodning til kommunalbestyrelsen. Denne anmodning skal indeholde en begrundelse for og et overblik over, hvilke ejendomme du mener bør sikres. 

Se mere her:

Kystsikring: Alt du skal vide om sikring af de danske kyster

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden